Η λαθρομετανάστευση στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως αυξήθηκε στους 331.600 λαθρομετανάστες τους πρώτους δέκα μήνες του 2023. Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση περίπου 18% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Μόνο το 2015 είχαν σημειωθεί περισσότερες παράνομες είσοδοι στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή υπηρεσία προστασίας των συνόρων Frontex.
Η διαδρομή της Δυτικής Αφρικής κατέγραψε διπλασιασμό των αριθμών σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Από την αρχή του έτους, έχουν σημειωθεί περισσότερες από 27.700 διελεύσεις στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Μόνο τον Οκτώβριο, περίπου 13.000 αιτούντες άσυλο επιχείρησαν να φτάσουν στην Ευρώπη μέσω των Καναρίων Νήσων. Σύμφωνα με την Frontex, πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό από την έναρξη των καταγραφών. Η εξέλιξη αυτή σήμαινε ότι η Γουινέα και η Ακτή Ελεφαντοστού ήταν η δεύτερη και η τρίτη μεγαλύτερη χώρα προέλευσης αιτούντων άσυλο μετά τη Συρία.
Περισσότεροι μετανάστες στη Μεσόγειο και στα ελληνοτουρκικά σύνορα
Η πιο σημαντική διαδρομή φέτος ήταν μέσω της κεντρικής Μεσογείου. Η Συνοριοφυλακή της ΕΕ κατέγραψε εκεί περίπου 143.600 παραβιάσεις των συνόρων τους πρώτους δέκα μήνες του έτους, που αντιστοιχούν σχεδόν στο ήμισυ όλων των προσπαθειών παράνομης εισόδου. Σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ο αριθμός αυξήθηκε κατά 68%. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από το 2016, ανέφερε η Frontex. Ταυτόχρονα, ο οργανισμός προστασίας των συνόρων σημείωσε ότι τον Οκτώβριο σημειώθηκαν 50 τοις εκατό λιγότερες απόπειρες διέλευσης στην ΕΕ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Η λεγόμενη διαδρομή της Ανατολικής Μεσογείου μέσω της Τουρκίας κατέγραψε περαιτέρω αύξηση. Οι συνοριοφύλακες της ΕΕ έπιασαν εκεί περίπου 45.100 λαθρομετανάστες, σχεδόν το ένα τέταρτο περισσότερους από ό,τι την ίδια περίοδο πέρυσι.
Ο συμβιβασμός της ΕΕ για μεταρρύθμιση του ασύλου πρέπει να το διορθώσει
Οι αριθμοί έχουν μειωθεί σε όλες τις άλλες διαδρομές. Η εξέλιξη επηρέασε περισσότερο τη βαλκανική διαδρομή, όπου ο αριθμός των παράνομων εισόδων μειώθηκε κατά 22%. Παρ’ όλα αυτά, η διαδρομή παρέμεινε μία από τις σημαντικότερες με 97.300 παραβιάσεις των συνόρων. Η συχνότητα των προσπαθειών διέλευσης στη διαδρομή της Δυτικής Μεσογείου γύρω από τον ισπανικό εξκλάβιο της Θέουτα και στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ, τα οποία είχαν γίνει στόχος προσπαθειών αποσταθεροποίησης από τη Λευκορωσία τα τελευταία χρόνια, μειώθηκε επίσης.
Προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την παράνομη μετανάστευση, τα κράτη μέλη της ΕΕ συμφώνησαν στις αρχές Οκτωβρίου σε συμβιβασμό για τη μεταρρύθμιση του ασύλου. Σύμφωνα με αυτόν, οι διαδικασίες ασύλου θα διεξάγονται στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, αλλά μόνο για άτομα από χώρες με ποσοστό αναγνώρισης κάτω του 20%.
Χαιροντε οι ισλαμιστες που θα πατησουν το ποδι τους Ελλααδα με μια γρηγορη διεκπεραιωση παιρνουν ταυτοτητα και 500αρικο απο τα Ατμ καθε μηνα καλυτερη ζωη και απο συνταξιουχο λεμε.
Πάει την κατέστρεψαν την χωρα μας τα κομματα που ειναι υπεύθυνα για την εθνικη μας ασφάλεια αλλα απο οτι φαίνεται ο μισθός να πέφτει και στα @@ τους
Η…. λουγκρομανα Κρητη παραγει χουρμαδες και μπανανες γι αυτο τραβατε τους εκει να επιβιωσουνε!
Αν δεν αφησουμε καφε καρεκλα κινητο …. και …. θα μας αφανισουν
στα οπλα τρελαρα!
Αυτη η frontex ειναι για τον π@ύτσο
αν δεν αντικατασταθούν οι ντόπιοι θα κυβερνάει η ΝΔ για καμμιά χιλιετία ακόμη