Για μια απροκάλυπτη εκστρατεία στρατιωτικής προετοιμασίας της Ευρώπης για πόλεμο με τη Ρωσία κάνει λόγο ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Sergey Shoigu.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS o Shoigu υποστηρίζει πως στόχος των ευρωπαϊκών στρατιωτικών και πολιτικών ηγεσιών είναι η πλήρης ετοιμότητα για στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία έως το 2030.
«Στην Ευρώπη ξεδιπλώνεται μια απροκάλυπτη καμπάνια προετοιμασίας για στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Σε διάφορα επίπεδα ακούγονται συγκεκριμένα χρονικά περιθώρια – από τρία έως πέντε χρόνια.
Ήδη από το 2030, οι Eυρωπαίοι πολιτικοί και το στρατιωτικό προσωπικό θέλουν να είναι έτοιμοι να μας πολεμήσουν» υποστηρίζει ο Shoigu.
Καταρρέει… η Ουκρανία
Ο Shoigu αναφέρει πως η Ουκρανία είναι στο χείλος της κατάρρευσης.
Συγκεκριμένα, υποστηρίζει ότι παρά τις προσπάθειες των αρχών του Κιέβου να παρατείνουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και ταυτόχρονα να «πουλήσουν τους φυσικούς πόρους της Ουκρανίας, το έδαφός της, το μέλλον του ουκρανικού λαού» στην Ευρώπη σε υψηλότερη τιμή με αντάλλαγμα χρηματοδότηση και προμήθειες όπλων, το στρατιωτικό, οικονομικό και δυναμικό κινητοποίησης της χώρας έχει αποδυναμωθεί σημαντικά.
«Η οικονομία βρίσκεται σε κατάσταση βαθιάς κρίσης και εξαρτάται από τη δυτική βοήθεια, το εθνικό χρέος αυξάνεται, το οποίο μέχρι το τέλος του 2024 έχει αυξηθεί στα 167 δισεκατομμύρια δολάρια» τονίζει ο Shoigu, επισημαίνοντας ότι «τα κράτη που τους υποστηρίζουν, παρά τις ηχηρές δηλώσεις τους, δεν μπορούν να ικανοποιήσουν όλες τις απαιτήσεις του Κιέβου στον στρατιωτικό τομέα».
Η Δύση θέλει… ασιατικό ΝΑΤΟ
Επιπλέον, ο Shoigu αναφέρει πως οι δυτικές δυνάμεις προχωρούν σε επικίνδυνες γεωπολιτικές πρωτοβουλίες που στοχεύουν στη διάλυση της ASEAN και στη δημιουργία ενός στρατιωτικού μπλοκ τύπου ΝΑΤΟ στην Ασία.
Ο Shoigu καταγγέλλει τη Δύση για «σκόπιμη υπονόμευση των μηχανισμών πολυμερούς ασφάλειας» στον Ασιατικό-Ειρηνικό χώρο, με πρωτοβουλίες όπως είναι:
– ο τριμερής άξονας ΗΠΑ–Ιαπωνίας–Νότιας Κορέας,
– η στρατιωτική συμμαχία AUKUS (ΗΠΑ–Βρετανία–Αυστραλία) και
– η προσπάθεια παρέμβασης σε φόρα της ASEAN από χώρες όπως η Βρετανία, η Γαλλία και ο Καναδάς.
«Η Δύση έχει πάρει ξεκάθαρα πορεία για τη δημιουργία ασιατικού ΝΑΤΟ, ενώ ταυτόχρονα υποσκάπτει την ASEAN, προωθώντας το αφήγημα πως είναι ανίκανη να διαχειριστεί τις προκλήσεις ασφαλείας» τονίζει ο Shoigu αναφέροντας πως οι Δυτικοί προσπαθούν να προσεταιριστούν και την Ινδία, αν και όπως λέει «η στάση του Νέου Δελχί δείχνει σαφή απροθυμία συμμετοχής σε τέτοιου τύπου στρατιωτικούς σχηματισμούς».
Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η προστατευτική εμπορική πολιτική του Trump, είχε αρνητικές επιπτώσεις στη σταθερότητα της περιοχής.
«Η κατάσταση στον Ασιατικό-Ειρηνικό έχει τάση επιδείνωσης λόγω των προσπαθειών της Δύσης να προκαλέσει εστίες μόνιμης έντασης και να καταστρέψει κάθε πολυμερή μορφή συνεργασίας για την ασφάλεια» αναφέρει ο Lavrov.
Προκλήσεις στην Κορέα
Ιδιαίτερη αναφορά κάνει και στην αύξηση της στρατιωτικοποίησης στην περιοχή, επισημαίνοντας την ενίσχυση των οπλικών συστημάτων της Ταϊβάν από τη Δύση και τις προκλητικές ενέργειες στην Κορεατική Χερσόνησο.
Ο Ρώσος αξιωματούχος υπενθυμίζει και τη δήλωση του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Mark Rutte, σύμφωνα με την οποία η νέα αμερικανική κυβέρνηση θέτει ως προτεραιότητα την προβολή «συλλογικής στρατιωτικής ισχύος» στον Ασιατικό-Ειρηνικό χώρο μέσω του ΝΑΤΟ.
ποιο 2030 τα γεγονοτα τρεχουν μηνα μηνα……