Μια σπάνια εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κώστας Κεντέρης, ο πρώην κορυφαίος Ολυμπιονίκης, στον φετινό Ημιμαραθώνιο Αθηνών, όπου βρέθηκε ως αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μίλησε στην τηλεόραση της ΕΡΤ για τη σημασία της ημέρας και την ανάγκη στήριξης των νέων Ελλήνων αθλητών.
Ο Kώστας Κεντέρης, ο οποίος κατέκτησε την κορυφή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2000, μοιράστηκε τις σκέψεις του για την εκδήλωση και τη συμμετοχή του κόσμου, σημειώνοντας ότι «Σήμερα είναι μια γιορτή του αθλητισμού και του δρομικού κινήματος. Πάνω από 25.000 κόσμος είναι παρών σε αυτή την πολύ μεγάλη διοργάνωση, μαζί με την Ομοσπονδία μας, τον ΣΕΓΑΣ και τον Δήμο Αθηναίων. Είναι μια πολύ όμορφη μέρα, που ο κόσμος απολαμβάνει τη διαδρομή στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και εμείς είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό».


Αναφορικά με τη νέα γενιά αθλητών, ο Κώστας Κεντέρης δήλωσε πως «Τα παιδιά να έχουν υγεία, αυτό είναι το βασικότερο όλων. Ο καθένας πρέπει να δίνει τον καλύτερό του εαυτό και να κάνει το ατομικό του ρεκόρ. Σήμερα περιμένουμε τον Μανόλο να πάει να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Ο Μίλτος Τεντόγλου έχει κάνει τόσα πολλά πράγματα που δικαιούται τον σεβασμό μας και δικαιούται να αρρωστήσει».
Πλέον 51 ετών, ο Κώστας Κεντέρης ζει με την οικογένειά του στο Μικρό Πάπιγκο, στα Ζαγοροχώρια, όπου διατηρούν ένα ξενοδοχείο. Παρά την αποχή του από τον ενεργό αθλητισμό, τα τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει στον χώρο του στίβου, αναλαμβάνοντας καθήκοντα ως αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και ασχολούμενος με τα διοικητικά ζητήματα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου.
Όπως είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του, «Αγάπη και ανιδιοτέλεια, αυτοί είναι οι λόγοι που επέστρεψα. Ειλικρινά θεωρώ ότι χρωστάω στο χώρο μου. Με όλες μου τις δυνάμεις, ελπίζω να βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι, έτσι ώστε να κτίσουμε ξανά το άθλημα και να το οδηγήσουμε εκεί που ονειρευόμαστε. Τόσο στον υψηλό πρωταθλητισμό, όσο και στη βάση του αθλήματος».