Μια περιοχή του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού στη βόρεια Εύβοια που η φύση της χάρισε απλόχερα ιαματικές πηγές, τεράστια φυσική ομορφιά και είναι γνωστή από τα αρχαία χρόνια.
Οι ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών λουτρών είναι γνωστές από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Ένα φυσικό σπα με ιδιαίτερη αξία σας περιμένει για μια μοναδική εμπειρία χαλάρωσης και αναζωογόνησης.
Πάνω από 80 ιαματικές πηγές σε δημόσια και ιδιωτικά υδροθεραπευτήρια θα αφυπνίσουν τις αισθήσεις σας συμβάλλοντας τόσο στη σωματική όσο και την ψυχική σας ευεξία. Η θερμοκρασία του νερού κυμαίνεται από 28 έως 86 βαθμούς Κελσίου και έχει αποδειχθεί ότι οι ιδιότητές του βοηθούν σε διάφορες παθήσεις, ρευματικής ή γυναικολογικής φύσεως, νόσους του μυοσκελετικού συστήματος, κ.ά.
Τα «θαυματουργά» ιαματικά νερά
Τα νερά των πηγών έρχονται από βάθος μέχρι και 2,5 χλμ. και η θερμοκρασία τους κυμαίνεται από 34 έως 82 βαθμούς Κελσίου. Είναι εμπλουτισμένα με πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Πλούσια σε ασβέστιο κάλιο, σίδηρο, μαγνήσιο, νάτριο, μαγγάνιο, αργίλιο, χλώριο, ιώδιο και θειικό ιώδιο. Οι θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών νερών είναι πολλές. Μικροί και μεγάλοι από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο επισκέπτονται την Αιδηψό προκειμένου να δουν από κοντά και να απολαύσουν αυτό το θαύμα της φύσης.
Τα νερά είναι κατάλληλα για:
Εκφυλιστικές αρθροπάθειες (χρόνιες καταστάσεις και παραμορφωτικές),
Ρευματοπάθειες (χρόνιες μορφές ρευματισμών)
Σπονδυλοαρθρίτιδες (χρόνιες και αγκυλωτικές μορφές)
Ριζίτιδες
Οσφυαλγίες
Ισχιαλγίες
Μετατραυματικές δυσμορφίες και αγκυλώσεις
Περιφερικές νευρίτιδες (νευραλγίες-μυαλγίες)
Τενοντίτιδες
Χρόνιες γυναικολογικές παθήσεις (σαλπιγκίτις ,ενδομητρίτις, ωοθηκική ανεπάρκεια, λευκόρροια)
Αγγειοπάθειες (Περιφερική κυκλοφορική ανεπάρκεια λόγω του διοξειδίου του άνθρακα, μερικάλουτρά) και
Παθήσεις του ενδοκρινολογικού κύκλου (λόγω αναζωογονητικής δράσης του Ραδονίου).
Το κοσμοπολίτικο παρελθόν
Άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης, πολιτικοί, βιομήχανοι, καλλιτέχνες, εφοπλιστές και προσωπικότητες από το εξωτερικό έχουν επισκεφθεί κατά το παρελθόν την περιοχή δίνοντας το δικό τους ξεχωριστό τόνο. Ανάμεσα τους ο Αριστοτέλης Ωνάσης, η Μαρία Κάλλας, η Γκρέτα Γκάρμπο, ο Ουίνστον Τσώρτσιλ, ο Κώστας Βάρναλης, ο Μενέλαος Λουντέμης, ο Ελευθέριος Βενιζέλος και η Μαρίκα Κοτοπούλη, περνούσαν ευχάριστες ώρες στα λουτρά και απολάμβαναν τις θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών νερών. Παράλληλα διαφήμιζαν την Αιδηψό και τις ευεργετικές ιδιότητες των θερμών πηγών σε όλο τον κόσμο.