Η Τζέσι Μακένζι, μια influencer έψαχνε για εμπνευσμένες φωτογραφίες με ακμή πριν και μετά, όταν έπεσε πάνω σε μία που θα άλλαζε εντελώς τον τρόπο που έβλεπε το δέρμα της.
Επρόκειτο για ένα μοντέλο χωρίς μακιγιάζ, που έδειχνε με περηφάνια τα σπυράκια, τους πόρους και τα σημάδια της. Από κάτω, υπήρχε ένα hashtag που η 24χρονη influencer δεν είχε δει ποτέ; #acnepositivity.
«Πέρασα όλο το βράδυ χαζεύοντας φωτογραφίες με πραγματικό δέρμα» δήλωσε στο Insider η Μακένζι που ζει στην Σκωτία και είχε σοβαρή κυστική ακμή τα τελευταία 4 χρόνια. «Σοκαρίστηκα, σαν να ανακάλυψα ένα νέο Instagram».
Η influencer δεν είχε ποτέ ακμή ως έφηβη, αλλά όλα άλλαξαν όταν έγινε 20 χρονών. «Άρχισα να αποκτώ κάποια ορμονικά σημάδια. Μέχρι τα 21 μου πολλαπλασιάστηκαν πολύ». Έτσι, λοιπόν, αποφάσισε να πάει σε έναν γιατρό, που διέγνωσε ήπια ακμή και συνταγογράφησε τοπικά διαλύματα. «Για δύο χρόνια, είχα δοκιμάσει κάθε πιθανό φάρμακο, αλλά η κατάστασή μου χειροτέρευε μόνο. Μετά από αυτά τα δύο χρόνια, διαγνώστηκα με σοβαρή κυστική ακμή».
Όσο η ακμή της χειροτέρευε, τόσο χάλια γινόταν και η ψυχική της υγεία. Υπήρχαν μάλιστα μέρες, που η influencer δεν μπορούσε να αναγνωρίσει τον εαυτό της. «Για να είμαι ειλικρινής, έκλαιγα τα περισσότερα βράδια – εν μέρει για το πώς φαινόμουν στον καθρέφτη» είπε. «Συνέκρινα διαρκώς το δέρμα μου με αυτό των φίλων μου και των ξένων που συναντούσα στο δρόμο».
Η Μακένζι τότε είπε ότι έπεσε «στην παγίδα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης» όπου δυσκολεύτηκε να είναι ο αληθινός της εαυτός. «Θα είμαι ειλικρινής, επεξεργαζόμουν τις φωτογραφίες μου, επειδή ντρεπόμουν για το δέρμα μου» είπε. «Περνάμε τις ημέρες μας βλέποντας εικόνες κοριτσιών με άψογο δέρμα. Έτσι, όταν κοιτάζουμε στον καθρέφτη και βλέπουμε κάτι λιγότερο από αυτό, φυσικά επηρεαζόμαστε ψυχολογικά».
Η l pipe κάνει καλό και μετά η χυσ@μολη αλοιφή στο πρόσωπο
Το δέρμα είναι μέσον αποβολής τοξινων, (τις ακαθαρσίες δλδ των μικροβίων μέσα στο έντερο) .Όταν αυτό δυσλειτουργει λόγω κακής διατροφής και ψυχικών πιέσεων οι τοξίνες δεν αποβάλλονται επαρκώς μέσω του πεπτικού σωληνα, έτσι αυτές μεσω του βλεννογόνου του εντέρου επαναρροφουνται και μπαίνουν στην κυκλοφορία του αίματος.
Στην προσπάθεια του να αντιδρασει ο οργανισμός τις εκδηλώνει ως φλεγμονές του
δέρματος του προσώπου η αλλιώς σπυράκια.
Αυτό που πρέπει να κάνει κάποιος όταν πάσχει από ακμή βαριάς μορφής είναι να διορθώσει την ψυχολογία του και την διατροφή του και όχι ν αποδεχτεί τον εαυτό του.
η ακμη ειναι οκ…. αλλα η Μagersucht??