Την μεγαλύτερη πολιτική φθορά ο ΣΥΡΙΖΑ θα την υποστεί από την διακυβέρνηση, όταν αρχίσει να κυβερνά….
Η συμφωνία είναι θέμα ελάχιστων ημερών για να επιβεβαιωθεί.
Δεν αποτελεί έκπληξη, εδώ και πολλές εβδομάδες υποστηρίζουμε ότι όλη αυτή η διαδικασία ρήξεων και εντάσεων αποτελεί μια καμουφλαρισμένη εκδοχή της συμφωνίας που ήταν 100% βέβαιο ότι θα έρθει.
Το βασικό πρόβλημα δεν είναι αν η συμφωνία θα εγκριθεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Θα εγκριθεί ακόμη και αν υπάρξουν ελάχιστες διαρροές, θα εγκριθεί.
Διασφαλίζοντας τουλάχιστον τις 151 ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας από 162 συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανένα λόγο να πάει σε εκλογές.
Πιθανότατα θα ψηφίσουν την νέα συμφωνία – παράταση 9μηνών του μνημονίου 157 με 159 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ενώ θα ψηφιστεί και από άλλα κόμματα της Βουλής.
Με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθούν οι εκλογές για τους επόμενους μήνες.
Η κυβέρνηση μετά από μήνες διαπραγματεύσεων, θα περάσει το σκόπελο της συμφωνίας, θα περάσει και τον σκόπελο της Βουλής χωρίς εκλογές.
Μετά θα έρθει αντιμέτωπη με το μεγάλο πρόβλημα.
Το μεγάλο πρόβλημα ονομάζεται υλοποίηση της συμφωνίας, μιας υφεσιακής συμφωνίας σε μια καταρρακωμένη οικονομία.
Ας αναφέρουμε 2-3 παραδείγματα
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει έκτακτη εισφορά από τις μεγάλες επιχειρήσεις.
Αυτό το μέτρο θεωρείται φιλολαϊκό οι κατέχοντες θα κληθούν να πληρώσουν.
Όμως το μέτρο αυτό είναι άκρως αποτρεπτικό για επενδύσεις.
Έκτακτη εισφορά στις μεγάλες επιχειρήσεις σημαίνει λιγότερα κέρδη.
Λιγότερα κέρδη σημαίνει λιγότερες θέσεις εργασίας.
Λιγότερα κέρδη σημαίνει λιγότερο ελκυστικές εταιρίες για τους επενδυτές του χρηματιστηρίου έναντι άλλων ομοειδών εταιριών σε άλλα χρηματιστήρια του πλανήτη.
Το πρωτογενές πλεόνασμα ή η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα ασφαλιστικά ταμεία θα μετατρέψουν το κράτος σε ένα διαχειριστή φοροείσπραξης.
Η κυβέρνηση δεσμεύεται να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις, τις περισσότερες όμως δεν τις πιστεύει.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κυβερνητική απειρία.
Ακόμη και αν έχει διάθεση για θετική συνεισφορά, θα παγιδευτεί 100% στα γρανάζια της καθημερινής φθοράς και θα φθαρεί πολιτικά.
Την μεγαλύτερη πολιτική φθορά ο ΣΥΡΙΖΑ θα την υποστεί από την διακυβέρνηση, όταν αρχίσει να κυβερνά.
Επίσης η παράταση ενός μοντέλου οικονομικής διαχείρισης που ονομάζεται μνημόνιο και το οποίο μόνο αρνητικά συναισθήματα προκαλεί στην κοινωνία, γρήγορα θα εμφανίσει τις παθογένειες και τα σημάδια κόπωσης στην οικονομία και την αγορά θα έρθουν γρηγορότερα από ότι έχει εκτιμηθεί.
Η άνοδος στο χρηματιστήριο θα είναι βραχυχρόνια.
Θα κυριαρχήσει η άποψη πάρτε τα κέρδη σας νωρίς…..και αυτό πρέπει να προσέξει ένας συνετός επενδυτής.
www.bankingnews.gr
«θα φθαρεί πολιτικά».μ αρεσε το «θα»
τα «ΟΧΙ» τα λενε μονο Μεταξαδες, και γρηγορα χωρις πολυ σκεψη και ψευτοδιλληματα. με τη παροδο του χρονου οι ναρκωμενοι Ελληνες θα δουν οτι ολοι οι πολιτικοι που τους «σερβιρουν» απο τις οθονες εχουν τα ιδια αφεντικα. ηδη ο ΕΝΦΙΑ παρεμεινε και μας ανακοινωσαν επισης οτι οσοι εχουν αυτοκινητα 20ετιας(ασχετα αν στο ΚΤΕΟ ειναι «πεντακαθαρα») θα πληρωνουν χαρατσι. αυτα γι’αρχη. χωρις να υπογραψουν τη νεα «συμφωνια»
Το μνημόνιο συνεχίζεται. Η ελπιδα τωρα στο δρομο
Αποσπάσματα
Η αίτηση της σημερινής κυβέρνησης για παράταση της Δανειακής Σύμβασης για ένα τετράμηνο επιπλέον, αφορά πολύ συγκεκριμένα την παράταση που ζήτησε και πήρε μέχρι της 28 Φλεβάρη η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου και πρόκειται για την τροποποίηση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.) που πέρασε με ΠΝΠ στις 10/12/2012 (ΦτΚ Φύλλου 240, 12-12-2012), και με τον αγγλικό τίτλο MASTER FINANCIAL ASSISTANCE FACILITY AGREEMENT. Η Κύρια Σύμβαση Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης είχε περάσει επίσης με ΠΝΠ στις 14 Μάρτη 2012 και με νόμο 6 μέρες αργότερα. (Ν. 4060, ΦΕΚ 65/22.3.2012)[5]
Είναι προφανές λοιπόν ότι ζητώντας η κυβέρνηση την παράταση της Δανειακής Σύμβασης τηρώντας ταυτόχρονα τις μνημονιακές δεσμεύσεις, θα πρέπει να ξεχάσει εξ ολοκλήρου τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Για παράδειγμα η επαναφορά του βασικού στα 751 σημαίνει κατάργηση του 2ου μνημονίου, το ίδιο και όσα αφορούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τις απολύσεις στο δημόσιο κοκ για να μην γινόμαστε κουραστικοί επ’ αυτού.
Όσον αφορά τώρα την τροποποίησης της δανειακής Σύμβασης της 12ης Δεκέμβρη 2012 (την οποία η τωρινή κυβέρνηση Τσίπρα ζητάει την 4μηνη παράτασή της) συνδέεται με την επικαιροποίηση του 2ου μνημονίου με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 [Ν. 4093/ΦΕΚ 222/Α/12.11.2012].
Και ενώ συνεχίζουν ακόμα και τώρα να μας λένε ότι τα μνημόνια τελείωσαν στην ανακοίνωση διαβάζουμε ότι «Το Eurogroup σημειώνει, στο πλαίσιο της υπάρχουσας διευθέτησης, το αίτημα της Ελλάδας για παράταση της Κύριας Σύμβασης Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης, η οποία διέπεται από μία σειρά δεσμεύσεων«. Τώρα ξέρούμε ότι έχει κιόλας εγκριθεί. Και ο λόγος φυσικά δεν είναι η λίστα Βαρουφάκη με τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση, αλλά ότι αποδέχεται ότι η «Χρηματοδοτική Διευκόλυνση διέπεται από μια σειρά δεσμεύσεων στο πλαίσιο της υπάρχουσας διευθέτησης». Και αυτές οι δεσμεύσεις λέγονται ΜΝΗΜΟΝΙΑ.
Όσο για την περιβόητη λίστα (που θα ασχοληθούμε άμεσα) θα «διευκρινισθεί περαιτέρω και μετά θα συμφωνηθεί με τους θεσμούς στα τέλη Απριλίου και μόνο με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης αυτής της παρατεινόμενης συμφωνίας από τους θεσμούς θα επιτραπεί την εκταμίευση της δόσης που απομένει από το ΕΤΧΣ (EFSF) και τη μεταφορά των κερδών του 2014 από τα ελληνικά ομόλογα που διακρατούν οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης (SMP)«. Και τα δύο χρειάζονται εκ νέου έγκριση από το Eurogroup. Τι σημαίνει αυτό; Ότι στα τέλη του Απρίλη θα εμφανιστεί ξανά το email Χαρδούβελη όταν οι αξιολογητές θα αποφανθούν ότι υπάρχει ένα τεράστιο δημοσιονομικό κενό (ήδη ακούγεται το ποσό των 30 δις!!!) που πρέπει κάπως να καλυφθεί, ακόμα και αν συμφωνήσουν ότι το πρωτογενές πλεόνασμα δεν θα είναι 3 αλλά 2%. Μέχρι τότε «τα κεφάλαια που είναι διαθέσιμα ως απόθεμα του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (HFSF) θα πρέπει να παραμείνουν δεσμευμένα από τον EFSF και θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για την ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών…«και «μόνο με αίτημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας«. Υπενθυμίζουμε ότι αυτά αφορούν τα 11 δις του ΤΧΣ από τα οποία ο Σύριζα προεκλογικά μας έλεγε ότι θα χρησιμοποιήσει τα 3 δις για τη χρηματοδότηση κάποιου Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης.
Άρα όχι μόνο παγώνουν όλες οι εξαγγελίες, που μέχρι και μέσα στο Σαββατοκύριακο μας έλεγαν ότι είναι στο δρόμο για τη Βουλή γιατί δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος, αλλά ετοιμάζονται και για νέο Μεσοπρόθεσμο. Για να είμαστε ακριβείς. Το προηγούμενο μεσοπρόθεσμο έχει βάθος μέχρι το 2016, και πάνω σε αυτή τη βάση θα υπάρξει μια εκ νέου επικαιροποίησή του.
https://avantgarde2009.wordpress.com/2015/02/25/to-mnimonio-synexizetai/
Θα φθαρεί πολιτικά το μόνο κόμμα στην Ιστορία που δεν πήρε δάνεια?
λοιπόν, να γελάσουμε τώρα ή μετά τις εκλογές?
Φυσικά θα γονατίσουμε για λίγο, παίρνουμε λεφτά χωρίς δάνεια, τι θέλατε, να μας τα δώσουν σε συσκευασία δώρου?
Ελάτε όλα τα αυγά, ΠΑΙΚΣΤΑΙ ΤΗ κΑΣαΙΙΤΑ
ΑΛΕΞΗ,ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ,ΚΑΛΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ,ΕΚΕΙ ΕΙΣΑΙ ΜΑΝΤΡΟΜΕΝΟΣ ,ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΟΠΩΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ.
ναι ολο κλειδωσαν κι ολο στη συζητησεις ειμαστε…
ο συριζα ειχε ημερομηνια ληξης απο την πρωτη μερα που ανελαβε την εξουσια.ο,τι και να γινονταν θα αποτυγχανε να διατηρησει την συνοχη.ετσι ειναι φτιαγμενο αυτο το βρωμοκομμα.