“Kρύος” ιδρώτας από τους Τούρκους για ένα πόλεμο στο Αιγαίο: «Πως θα μπορέσουμε να υποστηρίξουμε τις δυνάμεις μας στην Λιβύη;» (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
ellada-tourkia-696x435

Για τον κίνδυνο της εμπλοκής των τουρκικών στρατευμάτων στην Λιβύη μίλησε ο Τούρκος στρατηγός ε.α. Ahmet Yavuz, ο οποίος δήλωσε πως το σημαντικότερο π4ρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει η Τουρκία είναι η διασπορά των δυνάμεων που έχει σε πολλά μέτωπα, λέγοντας πως αυτό μπορεί να εξελιχθεί σε παγίδα στην περίπτωση μιας σύγκρουσης στο Αιγαίο με την Ελλάδα.

Αρχικά ο Τούρκος στρατηγός υπεραμύνθηκε της αποστολής τουρκικών δυνάμεων στην Λιβύη λέγοντας πως πρόκειται για απαραίτητη κίνηση, προκειμένου να διαφυλαχθούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας στη θάλασσα.

Πατήστε το [Μου αρέσει η σελίδα!] και ακολουθήστε την σελίδα makeleio.gr στο Facebook για να ενημερώνεστε αυτόματα για όλα τα τελευταία νέα!

Ο Yavuz δήλωσε πως σε περίπτωση ακυβερνησίας στην Λιβύη, αυτό που θα προκύψει θα είναι ότι η Τουρκία θα αναγκαστεί να υποστεί τα νέα δεδομένα στις θαλάσσιες ζώνες από την ηγεσία του Χαφτάρ.

Ο στρατηγός ε.α. Ahmet Yavuz

Σημειώνοντας την ανάγκη του ανεφοδιασμού για τις τουρκικές δυνάμεις στην Λιβύη ο Yavuz, είπε πως για αυτό το λόγο ο Ερντογάν έκανε πρόταση στην Τυνησία για την δημιουργία βάσης εκεί, αλλά η Τύνιδα το απέρριψε.

Εκεί όμως που εστίασε ο Τούρκος στρατηγός είναι ότι οι τουρκικές δυνάμεις μπορούν να βρεθούν σε μειονεκτική θέση σε περίπτωση μιας ταυτόχρονης και αναπάντεχης σύγκρουσης στο Αιγαίο με την Ελλάδα.

«Ένα από τα μεγαλύτερα ρίσκα που αντιμετωπίζουμε είναι μια περιφερειακή σύγκρουση. Η Τουρκία τώρα βρίσκεται σε Ιράκ, Κύπρο, Συρία και τώρα ετοιμάζεται για τη Λιβύη. Εκεί θα στείλουμε αρχικά μια ταξιαρχία αλλά οι δυνάμεις αυτές θα ενισχυθούν σταδιακά.

Σε περίπτωση όμως μιας αναπάντεχης σύγκρουσης στο Αιγαίο, θα χρειαστούμε επιπλέον δυνάμεις και για αυτό το μέτωπο κάτι που σημαίνει πως κατά τη γνώμη μου αυτό θα εξελιχθεί σε παγίδα για εμάς.

Οι τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη μπορεί να χάσουν  την αεροπορική τους προστασία και την δυνατότητα ανεφοδιασμού τους» σημείωσε.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: