Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, προειδοποίησε σήμερα ότι τα ουκρανικά στρατεύματα που βρίσκονται στην περιοχή Κουρσκ θα υποστούν σοβαρές συνέπειες αν συνεχίσουν τις εχθροπραξίες. Η δήλωσή του ήρθε ως απάντηση στην έκκληση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, για την προστασία των Ουκρανών στρατιωτών.
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι η Ρωσία θα διασφαλίσει την ασφάλεια των Ουκρανών στρατιωτών εφόσον παραδοθούν. Ο Μεντβέντεφ χαρακτήρισε αυτή την προσφορά ως μια ανθρώπινη χειρονομία, αλλά τόνισε ότι η άρνηση παράδοσης θα οδηγήσει σε μεθοδική και ανελέητη καταστροφή των δυνάμεων που αντιστέκονται.
Σύμφωνα με τον Μεντβέντεφ, οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες για την απόφαση που θα λάβει το Κίεβο σχετικά με την κατάσταση αυτή.