Υλικά συνταγής
2 φλιτζ. κόκκινη κολοκύθα (ταμπουράς)
1 μελιτζάνα
2 κολοκυθάκια
2 πατάτες
4 πιπεριές πράσινες
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
2 καυτερές πιπερίτσες
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένα φύλλα
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
½ φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι
Διαδικασία συνταγής
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κύβους και τις βάζουμε σε νερό με λεμόνι για όση ώρα θα ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά.
Κόβουμε σε κύβους τα κολοκυθάκια, την κολοκύθα, τις πατάτες και σε μεγάλες φέτες τις πιπεριές. Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και το κρεμμύδι και διαλύουμε τον πελτέ σε λίγο νερό.
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο την κολοκύθα και τις πατάτες. Αφού τα ανακατέψουμε, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια. Αφαιροούμε από το τηγάνι τα λαχανικά και τα μεταφέρουμε σε πήλινο σκεύος ή γάστρα.
Στο ίδιο λάδι προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν όχι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τις πιπεριές (πράσινες και καυτερές) και μόλις μαραθούν σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ.
Περιχύνουμε τα λαχανικά στην γάστρα με τα υλικά στο τηγάνι, καρυκεύουμε με αλάτι και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC, για 20 λεπτά περίπου. Ψήνουμε το φαγητό μας σκεπασμένο. Σερβίρουμε το φαγητό μας σε χλιαρή θερμοκρασία.