Μπαρτζώκας: «Βρίσκομαι στον κορυφαίο σύλλογο στον κόσμο!»

Κοινοποίηση:
4605211_162247

Στον έβδομο ουρανό βρίσκεται ο Γιώργος Μπαρτζώκας με αφορμή τα όσα εκτυλίσσονται στον Ολυμπιακό, αλλά και την επέτειο συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυση του κορυφαίου πολυαθλητικού συλλόγου της Ευρώπης

Μετά την ιστορική αξίας νίκη επί του Κολοσσού με 95-76  ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για την εξαιρετική εμφάνιση του Τάιλερ Ντόρσεϊ, αλλά και για την κατάσταση των Σάσα Βεζένκοφ και Λούκα Βιλντόζα.

 

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ΕΡΤ:

 

-το πόσο σημαντική είναι η απόδοση του Ντόρσεϊ: «100%, είναι πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς, είναι και Έλληνας. Έχει περάσει κάποιες δυσκολίες, γυρίζοντας από τον τραυματισμό του και όντας απογοητευμένος από πράγματα που δεν έχει συνηθίσει να κάνει και μπαίνοντας σε έναν ρόλο διαφορετικό. Το ταλέντο του υπάρχει, αλλά πάντα δουλεύει σκληρά. Δεν υπάρχει παίκτης που διασκεδάζει, όταν δεν παίζει ή όταν δεν παίζει καλά, είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Αυτό που έχει να κάνει είναι να συνεχίζει να δουλεύει σκληρά. Από εκεί κάποια στιγμή έρχεται η δικαίωση».

-το αν δεν έχει τόση πίεση στο προσεχές ματς με τον Παναθηναϊκό: «Δεν μπορείς να παίξεις χαλαρά με τον Παναθηναϊκό ποτέ, είναι ο μεγάλος αντίπαλος. Βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση προφανώς και είναι ένα παιχνίδι μεταξύ του πρώτου και του τρίτου της βαθμολογίας στην Ευρωλίγκα. Έχουμε κάνει ένα μεγάλο σερί νικών, θέλουμε να πάρουμε και τα τρία σερί ματς στο γήπεδό μας. Το ματς της Παρασκευής είναι πάρα πολύ δύσκολο, με ειδικές συνθήκες όπως είναι αυτά τα ματς. Πιστεύουμε στην ομάδα μας, στον τρόπο δουλειά μας, στο ταλέντο που έχουν οι παίκτες. Θα είναι μια ωραία αναμέτρηση για όλους τους μπασκετόφιλους της Ευρώπης».

-τους Βεζένκοφ και Βιλντόζα: «Δεν τον ενόχλησε τίποτα τον Σάσα. Είδε ότι ο Άλεκ ήταν στεναχωρημένος με κάποια σουτ που έχασε πριν και προς τιμήν του είπε κόουτς μήπως να τον ξαναβάλεις. Έδειξε αλτουρισμό. Ο Βιλντόζα περπατούσε κανονικά και ο γιατρός μου είπε να μην ανησυχώ».

-το πώς νιώθει για το ρεκόρ του:«Αισθάνομαι φανταστικά για το ρεκόρ. Δεν μπορούσα να φανταστώ, όταν έχουν περάσει μεγάλοι προπονητές από το κλαμπ. Η πίεση είναι τεράστια. Μεγάλη ευγνωμοσύνη για τους προέδρους που με στηρίζουν για να είμαι τόσο καιρό εδώ».

-το ρεκόρ με τον Ολυμπιακό και το αν έχει σκεφτεί το NBA: «Αισθάνομαι φανταστικά (σ.σ. για το ότι είναι ο πολυνίκης προπονητής του Ολυμπιακού). Ποτέ δεν ξέρεις τι σου επιφυλάσσει η ζωή. Από την ΕΣΚΑ που ξεκίνησα δεν φανταζόμουν ότι θα γίνω ο προπονητής του Ολυμπιακού με τις πιο πολλές συμμετοχές και νίκες στην ιστορία του Ολυμπιακού. Όταν έχουν περάσει μεγάλοι προπονητές. Τα παιχνίδια είναι πολλά και ψυχοφθόρα, είναι τεράστια η πίεση. Νιώθω ευγνωμοσύνη για τους προέδρους που με εμπιστεύονται και για τον κόσμο της ομάδας. Ο Ολυμπιακός πέρα από τους τίτλους είναι στην κορυφή της Ευρώπης, είναι σολντ-άουτ τα παιχνίδια, τα ματς μας στην Ευρωλίγκα δεν είναι μόνο αθλητικό γεγονός, είναι κοινωνικό γεγονός. Όλος ο κόσμος θέλει να έρθει. Είναι καλό τάιμινγκ για την ομάδα μας. Ο Ολυμπιακός είναι τεράστιος σύλλογος και πάντα θα βρίσκει τον τρόπο να πηγαίνει ψηλά.

Δεν σκέφτομαι την συνέχειά μου στον Ολυμπιακό, πόσο μάλλον το ΝΒΑ. Είμαι στον καλύτερο σύλλογο που θα μπορούσα να είμαι στον κόσμο. Έτσι νιώθω. Είμαι τυχερός, σε ένα περιβάλλον που ούτε σε όνειρο δε θα μπορούσα να φανταστώ».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response