Ο Mr. T, κατά κόσμον Lawrence Tureaud (Λόρενς Τυρό) είναι Αμερικανός ηθοποιός και πρώην επαγγελματίας παλαιστής, που έγινε ευρέως γνωστός ως ο μποξέρ Clubber Lang στην πασίγνωστη ταινία»Rocky ΙΙΙ», αλλά και για τη φράση του »I pity the fool», απευθυνόμενος στον αντίπαλό του στον τελικό του διαγωνισμού »Ο Σκληρότερος Φουσκωτός στον Κόσμο», το 1980.
Γεννήθηκε το Μάιο του 1952 σε ένα απ’ τα χειρότερα γκέτο του Σικάγο και μεγάλωσε περιτριγυρισμένος από συμμορίες και ναρκωτικά. Ωστόσο, δεν εντάχθηκε σε καμία συμμορία και δεν δοκίμασε ουσίες. Όπως λέει το χρωστάει στη μάνα του, η οποία του είχε πει από όταν ήταν μικρός, να αναλογίζεται πάντα την πηγή από όπου προέρχεται κάποια προσβολή και να μην αντιδρά με βία, ειδικά όταν κάποιος τον αποκαλούσε »δειλό» επειδή δεν ανήκε σε συμμορία.
Ακολουθώντας τις συμβουλές της μητέρας του, ο Mr. T κατάφερε να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο, εξασφαλίζοντας υποτροφία χάρη στις εξαιρετικές επιδόσεις του στην πυγμαχία. Σπούδασε μαθηματικά για ένα χρόνο, αλλά τον απέβαλαν, χωρίς να γίνει γνωστή η αιτία. Το 1975 κατατάχτηκε στο στρατό και σε συνέντευξή του έχει δηλώσει ότι έκοψε μόνος του 70 δέντρα μέσα σε τρεισήμισι ώρες, ύστερα από εντολή ενός ανώτερου του, που ήθελε να τον τιμωρήσει.
Μετά από το στρατό, ο Lawrence βρήκε δουλειά ως »φουσκωτός» σε νυχτερινά μαγαζιά. Για να τρομοκρατεί τους ταραξίες, μετονομάστηκε σε Mr. T, ένα όνομα που θα κέρδιζε το σεβασμό των λευκών. Άκουγε όλη του τη ζωή τους λευκούς να αποκαλούν τον παππού και τον πατέρα του “αγόρια”, γι’ αυτό έβαλε το »Mister» στο όνομά του, έτσι ώστε κάθε φορά που του μιλούσαν, να τον αποκαλούν »κύριο».
Την ίδια περίοδο εμφάνισε για πρώτη φορά το ιδιαίτερο κούρεμά του, το οποίο έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν πρόκειται για »μοϊκάνα», αλλά για το χτένισμα των πολεμιστών της αφρικανικής φυλής Μαντίνκα. Το περιέγραψε ως »φόρο τιμής» στους αφρικανούς προγόνους του. Για τον ίδιο λόγο, άρχισε να φοράει τις χρυσές αλυσίδες γύρω απ’ τον λαιμό του. Κοιμόταν μ΄ αυτές τα βράδια, ώστε το βάρος τους να του θυμίζει τις αλυσίδες που φορούσαν οι σκλάβοι. Σταμάτησε να τις φοράει μετά τις καταστροφές που προκάλεσε ο τυφώνας »Κατρίνα», καθώς αποφάσισε να πουλήσει τα χρυσά του για να βοηθήσει τους πληγέντες.
»Σαν Χριστιανός, όταν είδα τους ανθρώπους να χάνουν τις ζωές και την περιουσία τους, ένιωθα ότι θα ήταν αμαρτία να συνεχίσω να φοράω χρυσό. Θα ήταν αναίσθητο και ασεβές. Γι’ αυτό σταμάτησα».
Παράλληλα με τα νυχτερινά μαγαζιά, ο Mr. T εργαζόταν ως σωματοφύλακας. Φύλαξε σούπερσταρ, όπως ο Μοχάμεντ Άλι, ο Μάικλ Τζάκσον κι η Νταϊάνα Ρος. Κατά καιρούς δεχόταν περίεργες επαγγελματικές προτάσεις, ενώ ένας πελάτης του ζήτησε να σκοτώσει κάποιον για 75 χιλιάδες δολάρια.
Η πρώτη του επαφή με τη δημοσιότητα έγινε το 1980, όταν συμμετείχε στον διαγωνισμό »Ο Σκληρότερος Φουσκωτός στον Κόσμο». Κέρδισε τον τίτλο και τις δύο χρονιές που προβλήθηκε. Τον διαγωνισμό παρακολούθησε και ο Σιλβέστερ Σταλόνε, που τότε έψαχνε ηθοποιούς για την τρίτη ταινία του Ρόκι. Ο Mr. T προοριζόταν για έναν πιο μικρό ρόλο, αλλά γρήγορα αποδείχτηκε ότι μπορούσε να γίνει το πρόσωπο της ταινίας. Έκτοτε, η καριέρα του έχει βασιστεί στην εικόνα που δημιούργησε ως ο πυγμάχος στο Ρόκι 3.
Έχει παίξει σε τηλεοπτικές σειρές και διαφημίσεις, όπου υποδύεται τον σκληρό μαχητή, ενώ παρουσίασε ένα ριάλιτι σόου με τίτλο »I Pity the Fool», όπου ταξίδευε στην Αμερική και εμψύχωνε προβληματισμένους ανθρώπους.
Το 1985 έλαβε μέρος στο πρώτο »Wrestlemania», μία από τις διοργανώσεις του WWΕ, στο πλευρό του θρυλικού παλαιστή Χαλκ Χόγκαν. Όταν προτάθηκε να μπει το όνομά του ανάμεσα στους θρυλικότερους μαχητές του WWE οι άλλοι παλαιστές τον κατηγόρησαν ότι δεν το άξιζε, γιατί δεν είχε συμμετάσχει πραγματικά σε αγώνες. Ο Mr. T το απέρριψε την πρώτη φορά, αλλά δέχτηκε την δεύτερη πρόταση, που του έγινε το 2014.
Όσο σκληρός και αν φαινόταν, ο καρκίνος του χτύπησε την πόρτα το 1995, όταν διαγνώστηκε με λέμφωμα Τ-κυττάρων. Αντιμετώπισε τα νέα με χιούμορ: »Το φαντάζεστε; Καρκίνος με το όνομά μου. Προσωπικός καρκίνος», δήλωσε σε συνέντευξή του. Η πρώτη δόση χημειοθεραπείας κράτησε τέσσερις βδομάδες και ο καρκίνος εξαφανίστηκε, για να επανεμφανιστεί 11 μήνες αργότερα. »Η διασημότητα δεν μπορούσε να με σώσει. Το χρυσό, τα λεφτά δεν μπορούσαν να σταματήσουν τον καρκίνο», είπε, χωρίς να ξεχάσει την αγαπημένη του φράση: »Λυπάμαι τον ανόητο που τα παρατάει. Όλοι θα πεθάνουμε κάποια στιγμή. Μη γίνεσαι δειλός. Πάλεψε». Παρ’ όλες τις δυσκολίες όμως, μετά από έξι βδομάδες χημειοθεραπείας, ο Mr. T είχε νικήσει οριστικά τον καρκίνο.