Μια γνωμοδότηση του κ. Παυλόπουλου υπερ της Siemens
Στις 23/7/1992 ο ΟΤΕ προκηρύσσει τον υπ’ αριθ. 7753 διαγωνισμό για τον εκσυγχρονισμό του, χρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. Συμμετέχουν Siemens (Τηλεβιομηχανική), Intracom, Alcatel, Northern Telecom και ΑΤ&Τ. Ο διαγωνισμός αφορά 430.000 παροχές ως επεκτάσεις και 570.000 νέες. Προϋπολογισμός, περίπου 50 δισ. δραχμές. Νικητές στο τέλος ήταν φυσικά η Ζήμενς και η Ιντρακόμ. Οι άλλες εταιρείες πετάχτηκαν έξω ύστερα από έναν ανελέητο πόλεμο οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Η σύμβαση για το 1.000.000 ψηφιακές παροχές, όπως έμεινε στην ιστορία και έχε αναφερθεί επανειλημμένως και στην υπόθεση των μαύρων ταμείων, υπογράφηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 1994, όταν ΓΔ στον ΟΤΕ ήταν ο Πέτρος Λάμπρου.
Μεταξύ εκείνων που βοήθησαν τότε την Ζήμενς και την Ιντρακόμ ήταν και ο σημερινός υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος. Τον Φεβρουάριο του 1993, σε μια κρίσιμη φάση του διαγωνισμού, με την ιδιότητα του καθηγητή της Νομικής Σχολής συνέταξε γνωμοδότηση που χρησιμοποιήθηκε από την Ζήμενς και την Ιντρακόμ υπέρ των επιχειρημάτων τους. Όπως φαίνεται από την επιστολή του πληρεξούσιου δικηγόρου της, κ. Κουταλίδη, που δημοσιεύουμε σήμερα, η Ιντρακόμ έστειλε την γνωμοδότηση του κ. Παυλόπουλου και στην Ζήμενς για να την χρησιμοποιήσει κι αυτή. Και όπως υποδεικνύει το χειρόγραφο σημείωμα πάνω στην επιστολή (αν δεν κάνουμε λάθος του κ. Η. Γεωργίου) η Ζήμενς βρήκε πολύ χρήσιμη τη γνωμοδότηση του κ. καθηγητού και κ. υπουργού σήμερα.
Φυσικά, ο κ. Παυλόπουλος δικαιούται να αντιτάξει ότι τότε ήταν καθηγητής και συνεπώς μπορούσε να κάνει οποιαδήποτε γνωμοδότηση ήθελε. Είναι άλλωστε απολύτως θεμιτό και διαφανές στη σημερινή Ελλάδα να προσφέρουν καθηγητές Πανεπιστημίου τις υπηρεσίες τους σε εταιρείες που πρωταγωνιστούν σε προμήθειες του δημοσίου. Είναι απολύτως συμπτωματικό και δεν έχει καμία σχέση με όλα όσα γράφονται αυτήν την εποχή το γεγονός ότι ο κ. Παυλόπουλος άσκησε καθήκοντα Αναπληρωτή Υπουργού Προεδρίας της Κυβέρνησης στην Οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα που όπως έχουμε επισημάνει άνοιξε τον δρόμο του ΟΤΕ στην Ζήμενς και την Ιντρακόμ.
Υ.Γ: ΑΥΡΙΟ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΕΞΟΧΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ!
…μπράβο Στέφανε..συνέχιζε να εκθέτεις την συμμορία του «συνταγματικού τόξου»..»αριστερο-δεξοί» γίνανε μαλλιά κουβάρια..αλλά οι ηλίθιοι χαχόλοι ραγιάδες χειροκροτούν…
Η κοινή σύμπλευση του φιλελεύθερου Παυλόπουλου με τον μαρξιστικό Σύριζα: ο Εθνομηδενισμός!
Πολλοί αναρωτιούνται για ποιον λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε τον Προκόπη Παυλόπουλο για τη θέση του ΠτΔ, από τη στιγμή που αυτός είναι ένας αστός κεντροδεξιός πολιτικός, ο οποίος φαινομενικά απέχει κατά πολύ από τις πεποιθήσεις του. Πριν πούμε οτιδήποτε, ας διαβάσουμε με προσοχή το παρακάτω κείμενο:
«Οι Πολιτείες διεθνώς και η Τοπική Αυτοδιοίκηση να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της μετανάστευσης. Πρώτα από όλα πρέπει να τονίσω ότι είναι χρέος, χρέος απέναντι στην πραγματικότητα, χρέος απέναντι στην κοινωνία, χρέος απέναντι στην ίδια τη δημοκρατία, να σκεφτούμε ότι η μετανάστευση είναι ένα απόλυτα φυσιολογικό, ευεργετικό για τις ίδιες τις κοινωνίες, φαινόμενο σήμερα. Η μετανάστευση είναι ένα φυσιολογικό φαινόμενο, ένα φαινόμενο άμεσα συνδεδεμένο με τις ευεργετικές του τονίζω όψεις της παγκοσμιοποίησης και αυτό το φαινόμενο βοηθά τις κοινωνίες και τους λαούς και να προοδεύσουν και να αναπτύξουν τους πολιτισμούς τους, όταν ξέρουμε πόσο τα μεταναστευτικά ρεύματα μπολιάζουν τις κοινωνίες και τους πολιτισμούς για να πάνε μπροστά. Γονιμοποιούν στην κυριολεξία τους πολιτισμούς, γονιμοποιούν τις κοινωνίες. Θα πρέπει να ξέρεις επίσης ότι και αν ακόμα παρεισφρήσουν πέρα και έξω από τη νομιμότητα μετανάστες σε έναν χώρο, δεν νοείται να παραμείνουν παράνομοι… Άρα, σωστή μεταναστευτική πολιτική, νομιμοποίηση των μεταναστών και από εκεί και πέρα ένταξη… Αφού διαμορφωθεί το καθεστώς των επί μακρών διαμενόντων, είναι μια πενταετία η οποία θα αρχίσει να κλείνει από την επόμενη χρονιά από εκεί και πέρα να σκεφτούμε και την παραχώρηση των δικαιωμάτων εκείνων που το Σύνταγμα επιτρέπει σε επίπεδο εκλογικών δικαιωμάτων. Και μιλώ για τη δυνατότητα συμμετοχής στις Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές σε πρώτη φάση, γιατί όπως ξέρετε άλλα δικαιώματα συνεπάγονται την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας. Ακριβώς, διαμορφώσαμε τους όρους για να αποκτάται πιο εύκολα η ελληνική ιθαγένεια και ψηφίσαμε ένα Κώδικα όλοι μαζί στη Βουλή».
Το παραπάνω απόσπασμα ομιλίας δεν ανήκει σε κάποιον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ, ούτε σε κάποια χαμένη στις αντιφάσεις της ομαδούλα της άκρας αριστεράς. Είναι, όπως λογικά θα υποψιάστηκαν αρκετοί, απόψεις του προτεινόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ (και υποστηριζόμενου, επίσης, από Ν.Δ και ΑΝ.ΕΛ) νέου ΠτΔ. Οι όποιες διαφορές του Παυλόπουλου με τον ΣΥΡΙΖΑ εστιάζονται καθαρά σε θέματα οικονομικού χαρακτήρα. Οι ομοιότητές τους όμως, σε άλλα θέματα είναι αξιοσημείωτες. Τις απόψεις του Παυλόπουλου για το μεταναστευτικό θα τις ζήλευε ακόμα και η πιο ακραία συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός, λοιπόν, είναι ο κοινός παρανομαστής που γεφυρώνει τις όποιες άλλες διαφορές υπάρχουν. Ο Εθνομηδενισμός, ο πολυπολιτισμός, η απορρόφηση των λαθρομεταναστών, η μετατροπή του ομοιογενούς Λαού σε ετερόκλητο πληθυσμό, όλα αυτά αποτελούν τα κοινά στοιχεία, όπου ο μαρξισμός και ο φιλελευθερισμός ενώνονται σε κοινή διεθνιστική συνισταμένη.
Η έκφραση του Παυλόπουλου, ότι οι λαθρομετανάστες «μπολιάζουν τις κοινωνίες» και «Γονιμοποιούν στην κυριολεξία τους πολιτισμούς», είναι ενδεικτικές της αρμονικής συνεργασίας που θα έχει ως ΠτΔ με τις εξίσου φιλομεταναστευτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Γι αυτό, τόσο οι διαφορές τους σε οικονομικής φύσεως ζητήματα όσο και το γεγονός ότι και ο Παυλόπουλος ψήφισε και στήριξε το Μνημόνιο και ό,τι καταστροφικό αυτό επέφερε στην Πατρίδα και τον Λαό, μπαίνουν στην άκρη, καθώς αυτό που προέχει είναι η ολοκλήρωση του αφελληνισμού της Κοινωνίας. Ο Παυλόπουλος το προσπάθησε στο παρελθόν, τόσο ως υπουργός του Καραμανλή όσο και ως υπουργός του Σαμαρά. Τώρα, θα συνεχίσει αυτή την τακτική ως ο ανώτατος πολιτειακός άρχοντας, σε πλήρη σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Ν.Δ και τους ΑΝ.ΕΛ που τον στηρίζουν, καθώς και με την πλήρη ανοχή των υπόλοιπων κομμάτων του «συνταγματικού τόξου».