Να ξανασκεφτεί το θέμα των δασμών προτρέπει τον Τραμπ ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας

Κοινοποίηση:

Να συνεχίσουν τις συνομιλίες για τους δασμούς που επέβαλε η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε ότι συμφώνησαν με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σιγκέρου Ισίμπα.

Ο Ισίμπα είπε ότι προέτρεψε τον Τραμπ να ξανασκεφτεί το θέμα, χαρακτηρίζοντας «εξαιρετικά απογοητευτική» τη δασμολογική πολιτική του.

«Είπα στον πρόεδρο ότι η Ιαπωνία ήταν ο μεγαλύτερος επενδυτής στις ΗΠΑ για πέντε συνεχόμενα έτη και η πολιτική των δασμών θα πλήξει την επενδυτική δυνατότητα των ιαπωνικών εταιρειών», είπε ο Ισίμπα στους δημοσιογράφους.

Ο Τραμπ επιβεβαίωσε ότι συνομίλησε με τον Ισίμπα και ότι η Ιαπωνία θα στείλει μια αντιπροσωπεία για διαπραγματεύσεις. Σημείωσε επίσης ότι «χώρες απ’ όλον τον κόσμο» θέλουν να μιλήσουν με την κυβέρνησή του για το θέμα των δασμών.

Η απόφαση του Τραμπ να επιβάλει δασμούς 25% στα εισαγόμενα αυτοκίνητα και οι ανταποδοτικοί δασμοί ύψους 24% στα υπόλοιπα ιαπωνικά προϊόντα αναμένεται να πλήξει σοβαρά την οικονομία της Ιαπωνίας, που βασίζεται στις εξαγωγές. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η οικονομική ανάπτυξη της χώρας θα συρρικνωθεί κατά 0,8%.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Πορτοκαλάνθρωπε, βάστα γερά!
    Έφτασε η ώρα να απαλλαγούμε από τα παράσιτα του πλανήτη μας.

Leave a Response