Νέα «μόδα» στις απάτες – Κάνουν παραγγελίες σε καταστήματα παριστάνοντας τους δημάρχους

Κοινοποίηση:
astuynomia-peripoliko_15

Μία νέα μορφή απάτης έχει εμφανιστεί τον τελευταίο καιρό καθώς επιτήδειοι τηλεφωνούν σε καταστήματα εστίασης παριστάνοντας τον δήμαρχο ή συνεργάτες του. Οι απατεώνες είτε κάνουν παραγγελίες, είτε ζητούν την αγορά προπληρωμένων καρτών, εκμεταλλευόμενοι την εμπιστοσύνη των επαγγελματιών.

Αρχικά, περιστατικά καταγράφηκαν στην Πρέβεζα και την Άρτα κατά την περίοδο της Αποκριάς, ενώ πλέον το φαινόμενο εμφανίζεται και στα Ιωάννινα.

Ο Δήμος Ιωαννιτών εξέδωσε ανακοίνωση, διευκρινίζοντας ότι ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του δεν έχουν καμία σχέση με αυτές τις ενέργειες και καλώντας τους επαγγελματίες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. «Σε περίπτωση που δεχθείτε παρόμοιο τηλεφώνημα, παρακαλούμε να μην ανταποκριθείτε και να ενημερώσετε άμεσα τις αρμόδιες αρχές», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response