Η αστυνομία της Νέας Υόρκης έχει ξεκινήσει έρευνα για την αναγνώριση ενός ατόμου που φέρεται να προκάλεσε φωτιά σε έναν άνδρα κοντά στην Times Square. Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν από τις 4:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, κοντά στη διασταύρωση της δυτικής 41ης οδού με την 7η λεωφόρο.
Οι αστυνομικοί εντόπισαν το θύμα, ηλικίας 45 ετών, και κατάφεραν να σβήσουν τις φλόγες που τον είχαν τυλίξει. Ο άνδρας μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία.
Οι αρχές πιστεύουν ότι υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ του θύματος και του δράστη, ωστόσο δεν έχουν δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την υπόθεση, η οποία παραμένει υπό διερεύνηση.
Βίντεο και εικόνες από τη σκηνή δείχνουν το θύμα να περπατά στο πεζοδρόμιο χωρίς μπλούζα και συνοδευόμενο από πυροσβέστες μετά την κατάσβεση της φωτιάς. Πλάνα από τον άνδρα που νοσηλευόταν σε ασθενοφόρο έδειχναν εγκαύματα στο πρόσωπο, το λαιμό, το στήθος και τα χέρια του.
NEW: NYPD Searching for suspect after a man SET ON FIRE in Times Square.
Around 3:55 a.m. on 41st Street and 7th Avenue, a 49-year-old victim says a male approached him and threw a liquid on him and proceeded to ignite a fire.
Victim suffered burns to his face and arms and was… pic.twitter.com/LvuS696wZc
— Oliya Scootercaster (@ScooterCasterNY) March 16, 2025
Associated Press