Μερικοί κινηματογραφικοί χαρακτήρες είναι τόσο αντιπαθητικοί που είναι πραγματικά δύσκολο να τους παρακολουθήσεις.
Είναι αντιπαθητικοί, είτε επειδή είναι τόσο πειστικοί στον ρόλο του “κακού” που ενσαρκώνουν είτε απλά είναι απίστευτα ενοχλητικοί, που σε κάνουν να ικετεύεις να φτάσει η στιγμή που θα εξαφανιστούν από την οθόνη σου ή να πατήσεις το forward.
Εδώ είναι μερικοί από τους πιο μισητούς χαρακτήρες ταινιών όλων των εποχών, που οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να ανεχθούμε.
Ο Θανατοφάγος Λούσιους Μαλφόι στον φανταστικό κόσμο της σειράς ταινιών “Χάρι Πότερ”, ήταν μια αντιπαθητική φυσιογνωμία και στις 8 ταινίες. Βέβαια η σκληρότητα του μετατράπηκε σε δειλία, όταν ο Λόρδος Βόλντεμορτ ανέβηξε στην εξουσία.
Ο Ρέιφ Φάινς ο οποίος υποδυόταν τον Λόρδο Βόλντεμορτ στο “Χάρι Πότερ” είπε ότι, ο “Άρχοντας του Σκότους” είναι ένας αρκετά παρεξηγημένος χαρακτήρας και ότι δεν είναι τόσο κακός, απλά είχε δύσκολα παιδικά χρόνια. Ότι και να λέει, κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τις φρικαλεότητες που διέπραξε.
Το Γκόλουμ στην ταινία “Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών”, δημιουργεί πολλά εμπόδια στον Φρόντο και τον Σαμ κατά το ταξίδι τους, και γίνεται ιδιαίτερα απεχθής από τους ψυχωτικούς του μονολόγους.
Η Μπέλα Σουάν από την σειρά ταινιών «Λυκόφως» είναι ένας από τους χαρακτήρες ταινιών που πολύς κόσμος δεν άντεχε να βλέπει. Ακόμη και το καστ της ταινίας έχει χλευάσει δημόσια αυτό το “έπος” της αγάπης μεταξύ ενός βαμπίρ και μιας κοινής θνητής (που έγινε βαμπίρ).
Ο Pennywise στην ταινία “It” του Stephen King, είναι μια από τις πιο τρομακτικές και μισητές φιγούρες. Ο ανατριχιαστικός δολοφόνος κλόουν έκανε πολύ κόσμο να τρέμει από τον φόβο του και φυσικά να αντιπαθήσει τους κλόουν, που υποτίθεται ότι είναι φιλικοί και αστείοι.
Ο… 2ος πιο μισητός χαρακτήρας του Game of Thrones, αφού πρώτος ήταν με διαφορά ο Βασιλιάς Τζόφρεϊ, είναι ο Γουόλντερ Φρέι του ομώνυμου οίκου, που ήταν υπαίτιος του “ξεκληρισμού” των Στάρκς (Σφαγή του “Κόκκινου Γάμου”).
Όσοι έχουν δει την “Λάμψη” του Κιούμπρικ, ανακουφίζονται κυριολεκτικά όταν ο ψυχοπαθής Τζακ Τόρανς (Τζακ Νίκολσον) παγώνει μέχρι θανάτου στο χιόνι.
Παρόλο που στον Τιτανικό ο αραββωνιαστικός της Ρόουζ είναι ένας από τους πιο αντιπαθητικούς χαρακτήρες στην ταινία, θα λέγαμε ότι η μάνα της δεν πάει πίσω, καθώς θέλησε να παντρέψει την κόρη της, για να τις σώσει από την οικονομική και κοινωνική καταστροφή.
Στην ταινία ο “Διάβολος φοράει Prada”, η editor-in-chief του περιοδικού Runway, Μιράντα Πρίστλεϊ, είναι μια σκληρή, δύσκολη και απαιτητική γυναίκα, την οποία αρκετοί αντιπάθησαν.
Στην ταινία “Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ”, ο διεφθαρμένος, υποκριτής διευθυντής των φυλακών Σάμουελ Νόρτον, μας προκάλεσε τεράστια απέχθεια και στο τέλος έλαβε την τιμωρία που του άξιζε.
Όσοι έχουν δει το “Πράσινο Μίλι”, μίσησαν από την αρχή τον δειλό και σαδιστή φύκαλα Πέρσι Γουέτμπορ, ωστόσο αυτό που τον έκανε πιο μισητό, ήταν όταν σκότωσε με το πόδι του ένα ποντίκι που ονομαζόταν “Κύριος Τζινγκλς”, το οποίο ο κρατούμενος Ντελακρουά είχε υπό την προστασία του.
Ο Γκάι Γκούντχαους, σύζυγος της Ρόζμαρι στο “Μωρό της Ρόζμαρι”, γίνεται ιδιαίτερα αντιπαθής όταν το παιδί που πρόκειται να φέρει στον κόσμο η σύζυγος του, θέλει να το δώσει στους σατανιστές γείτονες του, με αντάλλαγμα την πρόοδο της καριέρας του.
Η Άννι Γουίλκς στο “Misery”, πηγαίνει τον τρόμο σε νέο επίπεδο, καθώς φυλακίζει τον αγαπημένο της συγγραφέα, Πολ Σέλντον, στο απομονωμένο σπίτι της, απαιτώντας από αυτόν να γράψει ένα νέο μυθιστόρημα. Ο Πολ βρίσκεται σακατεμένος, ναρκωμένος και στο έλεος της.
Στην ταινία “Άδωξοι Μπάσταρδη”, ο Κρίστοφερ Βαλτς υποδύθηκε το συνταγματάρχη Χανς Λάντα, ο οποίος διαπράττει απίστευτες φρικαλεότητες και κερδίζει άξια την αντιπάθεια του κοινού αλλά και ένα βραβείο Όσκαρ.
Η χειραγώγηση του Σίμπα από τον μοχθηρό θείο Σκαρ στον “Βασιλιά των Λιονταριών”, και η δολοφονία του αδερφού του, απέδειξαν ότι είναι δυνατόν να μισήσουμε έναν χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων.
Στο “Ακρωτήρι του Φόβου”, βλέπουμε τον αδίστακτο και παρανοϊκό κακοποιό Mαξ Κάντι (Ρόμπερτ ντε Νίρο) να προσπαθεί με κάθε μέσο να βασανίσει τον δικηγόρο Σαμ Μπόουντεν, τον άνθρωπο που θεωρεί υπεύθυνο για την καταδίκη του.
Στο “Ψυχώ”, οι συντελεστές της ταινίας θέλησαν το κοινό να συμπαθήσει τον Νόρμαν Μπέιτς, ο οποίος δεν ήταν η συνηθισμένη απεικόνιση ενός ψυχοπαθή, μέχρι την στιγμή που όλα ανατρέπονται.
Στο “American Psycho”, ο ψυχρός χρηματιστής της Γουόλ Στριτ, Πάτρικ Μπέιτμαν, διακατέχεται από την ψύχωση της κοινωνικής επίδειξης, επιδίδεται ταυτόχρονα σε φρικτούς φόνους, βιασμούς και κανιβαλιστικές πράξεις, τις οποίες δεν αντιλαμβάνεται κανείς, ίσως γιατί αποτελούν φαντασιώσεις του.
Ο γκάνγκστερ Τόμι Ντε Βίτο στην ταινία “Τα Καλά Παιδιά”, έβαλε πολλές φορές σε κίνδυνο την “οικογένεια” του, με την παρορμητικότητα και τα πολλά ξεσπάσματα του – κάτι που τελικά το πλήρωσε.
Στην ταινία “Μονομάχος”, είναι αρκετά δύσκολο να μην αντιπαθήσει κανείς τον δειλό και ύπουλο αυτοκράτορα Κόμμοδο.
Ένας από τους πιο μισητούς ήρωες για πολλούς είναι ο Χαβιέ Μπαρδέμ στην ταινία “No Country For Old Men” (2007) η οποία προβλήθηκε στην χώρα μας με τον τίτλο “Καμία πατρίδα για τους Μελλοθάνατους”. Ο Μπαρδέμ υποδύεται τον ψυχοπαθή δολοφόνο Αντόν Σίγκαρ, ο οποίος θα γραφτεί στο πάνθεον των δημοφιλέστερων του είδους (λόγω παρουσίας και λόγω ερμηνείας), πλάι στον Μπέιτς της Ψυχώ και τον Χάνιμπαλ Λέκτερ της Σιωπής των Αμνών.
Ο Χάνιμπαλ Λέκτερ της “Σιωπής των Αμνών”, θεωρείται ο πιο αποκρουστικός δολοφόνος στην ιστορία του κινηματογράφου. Η εικόνα του έχει μείνει χαραγμένη στο μυαλό αρκετών σινεφίλ.
Ο Μάλκολμ ΜακΝτάουελ στον ρόλο του Άλεξ Ντελάρτζ στην ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ “Το Κουρδιστό Πορτοκάλι”, προβαίνει σε βιαιότητες: βανδαλισμούς, κλοπές, βιασμούς χωρίς λόγο ενώ δείχνει να το διασκεδάζει πολύ.
Στην ταινία η “Φωλιά του Κούκου”, λίγες ηθοποιοί θα μπορούσαν να ερμηνεύσουν τόσο καλά την αντιπαθητική νοσοκόμα Ρέιτσιντ, όσο η ταλαντούχα ηθοποιός η Λουίζ Φλέτσερ.
Ο ίδιος ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο είπε ότι ο ρόλος του στην ταινία “Django Unchained” είναι ένας από τους πιο αξιοθρήνητους και τρομερούς χαρακτήρες που έχει υποδυθεί.