Ο Τραμπ ανακοινώνει τον Μάρκο Μπρνόβιτς ως νέο πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Σερβία

Κοινοποίηση:
fffd

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα διορίσει τον Μάρκο Μπρνόβιτς, πρώην γενικό εισαγγελέα της Αριζόνα, νέο πρεσβευτή στο Βελιγράδι.

“Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι ο Mark Brnović θα είναι ο μελλοντικός μας πρεσβευτής στη Σερβία. Ο Mark είναι περήφανος βετεράνος της Εθνικής Φρουράς Στρατού και προηγουμένως ήταν ο Γενικός Εισαγγελέας της μεγάλης πολιτείας της Αριζόνα. Ως γιος των προσφύγων που έφυγαν από τον κομμουνισμό, ο Mark θα είναι ισχυρός υπέρμαχος της ελευθερίας και θα βάζει πάντα την Αμερική πρώτη”, δήλωσε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Truth Social Network .

Ο Brnović γεννήθηκε το 1966 στο Ντιτρόιτ σε μια οικογένεια Σέρβων μεταναστών από την τότε Γιουγκοσλαβία. Η οικογένεια μετακόμισε αργότερα στην Αριζόνα και εκείνος μεγάλωσε στο Φοίνιξ.

Είναι δικηγόρος στο επάγγελμα. Υπηρέτησε ως γενικός εισαγγελέας της Αριζόνα από το 2015 έως το 2023, πριν ενταχθεί στη μεγάλη δικηγορική εταιρεία Boyce Schiller
Flexner. Είναι μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
Ο διορισμός του Brnović απαιτεί έγκριση από τη Γερουσία των ΗΠΑ.

Υπήρχαν προηγούμενες εικασίες μέσων ενημέρωσης ότι ο πρώην κυβερνήτης του Ιλινόις Ροντ Μπλαγκόγιεβιτς θα μπορούσε να γίνει απεσταλμένος του Τραμπ στη Σερβία. Ο ίδιος ο Μπλαγκόγιεβιτς αρνήθηκε αυτούς τους ισχυρισμούς κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Βελιγράδι.

Η θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στη Σερβία έμεινε κενή στις 10 Ιανουαρίου, με την αποχώρηση του Κρίστοφερ Χιλ. Εν τω μεταξύ, ο Ντράγκαν Σουτάνοβατς επιβεβαιώθηκε ως πρεσβευτής της Σερβίας στις ΗΠΑ στις 25 Μαρτίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response