Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Εκλέχτηκε μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας

Κοινοποίηση:
Patriarxis-Bartholomaios

Η Ακαδημία Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών του Ινστιτούτου της Γαλλίας ανακοίνωσε την εκλογή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου ως εταίρου εκ του εξωτερικού, σε κενή θέση που προηγουμένως κατείχε ο αείμνηστος Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄ (Τζόζεφ Ράτσινγκερ). Ο Πάπας είχε διαδεχθεί τον Αντρέι Ζαχάρωφ στην εν λόγω έδρα.

Ο φάκελος της εκλογής έχει αποσταλεί στον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας για την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, καθώς η Ακαδημία λειτουργεί υπό την προστασία της γαλλικής κυβέρνησης.

Η τελετή υποδοχής του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου ως νέου μέλους της Ακαδημίας προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί το 2026.

Η Ακαδημία Ηθικών και Πολιτικών Επιστημών είναι μία από τις πέντε ακαδημίες του Ινστιτούτου της Γαλλίας. Ιδρύθηκε το 1795 και συγκεντρώνει στους κόλπους της τις πιο διακεκριμένες προσωπικότητες στη Γαλλία: διανοούμενους, οικονομολόγους, δημοσιογράφους, ανώτερους δημοσίους λειτουργούς κ.ο.κ. Η συμμετοχή σε αυτό το ίδρυμα είναι μια σπάνια τιμή, που επιφυλάσσεται σε όσους έχουν αφήσει το στίγμα τους στην εποχή τους μέσω της επιρροής και του οράματός τους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

Leave a Response