Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο των Ιωαννίνων επέβαλε ποινή φυλάκισης εννέα ετών σε έναν 72χρονο ιερέα από χωριό της Άρτας, κατηγορούμενο για αποπλάνηση και βιασμό ανηλίκου. Λόγω της προχωρημένης ηλικίας του, η εκτέλεση της ποινής θα πραγματοποιηθεί στο σπίτι του.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το epiruspost.gr, το θύμα είχε αναφέρει ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τον ιερέα όταν ήταν μόλις επτά ετών, και αυτή συνεχίστηκε για επτά χρόνια. Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία που έκανε ο θείος του παιδιού το 2015, όταν το κορίτσι είχε φτάσει τα 14 έτη.
Η υπόθεση αρχικά εκδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πρέβεζας που κατά πλειοψηφία απάλλαξε τον ιερέα λόγω αμφιβολιών. Ο εισαγγελέας άσκησε έφεση, η υπόθεση όμως δεν εξετάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο στην ουσία της, καθώς το δικαστήριο έκρινε εντελώς αναιτιολόγητη την έφεση του εισαγγελέα.
Ωστόσο ασκήθηκε αναίρεση από τον Άρειο Πάγο και η υπόθεση επανήρθε στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο, από το οποίο κρίθηκε στην ουσία και ο 72χρονος ιερέας καταδικάστηκε ομόφωνα και με σύμφωνη πρόταση εισαγγελέα.