Στη Θεσσαλονίκη, αστυνομικές αρχές συνέλαβαν έναν 45χρονο άνδρα για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης εντός της οικίας του. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην περιοχή του Λαγκαδά, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων.
Κατά τη διάρκεια της έρευνας που διεξήχθη στο σπίτι του, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι ο άνδρας είχε δημιουργήσει ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στο υπνοδωμάτιό του, όπου καλλιεργούσε συνολικά 17 δενδρύλλια κάνναβης. Τα φυτά είχαν ύψος έως και 1 μέτρο και κατασχέθηκαν αμέσως από τις αρχές.
Η υπόθεση αυτή αναδεικνύει τις συνεχείς προσπάθειες της αστυνομίας να καταπολεμήσει την παράνομη καλλιέργεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή.
Επιπλέον στην οικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 445 γραμμαρίων,
- 1 συσκευασία με κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα) βάρους 9,5 γραμμαρίων,
- 24 χειροποίητα βρώσιμα μπισκότα που περιείχαν τετραϋδροκανναβινόλη,
- 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και
- εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης (λαμπτήρες, ψηφιακά υγρασιόμετρα, ανεμιστήρες, σύστημα εξαερισμού κ.α.)
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.