ΠΑΟΚ της ανατροπής έβαλε πλώρη για το «σεντόνι», 2-1 τον Παναθηναϊκό!

Κοινοποίηση:
6544028_215812 (1)

Το πιο αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση της δεύτερης προνομιούχου θέσης, που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League της επόμενης σεζόν πέτυχε ο ΠΑΟΚ.

Με αντεπίθεση διαρκείας ο «Δικέφαλος» του Βορρά θριάμβευσε με 2-1 του «χλωμού» Παναθηναϊκού στην Τούμπα και κράτησε ολοζώντανες στις ελπίδες του, αφού μείωσε στο -1 από την ομάδα του Βιτόρια. Παραμένει δίχως εκτός έδρας νίκη στο 2025 ο Παναθηναϊκός, που αν έπρεπε να κάνει ένα μεγάλο «διπλό», τώρα ήταν η ώρα, αλλά δεν το κατάφερε. Επανήλθε μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ το σύνολο του Λουτσέσκου και διεκδικεί κανονικότατα τη 2η θέση.

 

Γρήγορο «πράσινο» προβάδισμα με Γεντβάι

Τον τέλειο αιφνιδιασμό πέτυχε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι» κατάφεραν από την πρώτη τους στατική φάση να βρουν δίχτυα, όταν ο Ουναΐ γέμισε προς το δεύτερο δοκάρι, εκεί ο Ίνγκασον πήρε την κεφαλιά γυρίζοντας την μπάλα προς την εστία και ο Γέντβαϊ εύκολα με το κεφάλι έγραψε το 1-0 στο 3ο λεπτό.

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε καλά οργανωμένος στα μετόπισθεν, ο ΠΑΟΚ πήρε την κατοχή, δοκίμασε στην αρχή από αριστερά με τους Μπάμπα και Τάισον, αλλά σταδιακά μετέφερε την μπάλα και στην πλευρά που αμυνόταν ο Λημνιός. Το «τριφύλλι» επέλεγε να πετάξει μπροστά την μπάλα για να τρέξει ο Σφιντέρσκι, πράγμα που δεν μπορούσε να βγάλει σε κάτι καλό με τον τρόπο που γινόταν, όσο κι αν ο Πολωνός έκανε τον Κοτάρσκι να παραμένει σε επαγρύπνηση. Ο «δικέφαλος του βορρά» απάντησε στο γκολ του Παναθηναϊκού ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Ο Καμαρά με κεφαλιά απείλησε,  για να απομακρύνει δύσκολα σε κόρνερ ο Ντραγκόφσκι. Από την εκτέλεση κόρνερ  ο Μιχαηλίδης στο 33’ έπιασε ένα φοβερό αριστερό βολέ που κανείς δεν θα μπορούσε να σταματήσει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα.

Ο Ότο απείλησε με ανατροπή στο 45’+1’, αλλά το ευθύβολο δεξί σουτ δεν πέρασε τον Ντραγκόφσκι. Ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή, ο Παναθηναϊκός δεν είχε τρόπο να φτάσει σωστά στα καρέ του Κοτάρσκι, αλλά και να καταστήσει απειλητικό τον Σφιντέρσκι στη γραμμή κρούσης.

Ανατροπή με τον Καμαρά

Οι γηπεδούχοι κράτησαν την κατοχή, όπως το έκαναν και στο πρώτο μέρος και στο 59’ με νέο άμεσες κινήσεις έφτασαν στην ανατροπή. Ο Τάισον πήρε μια απομάκρυνση από την «πράσινη» άμυνα προτού μεσολαβήσει ο Σιώπης και έκανε την κάθετη προς τον Καμαρά που πανέξυπνα πλάσαρε αμέσως για το 2-1.

Ο Ρουί Βιτόρια σήκωσε τον Τετέ, τον Ιωαννίδη και τον Τσέριν για να βγάλει όσους δεν είχαν αποδώσει καθόλου στην Τούμπα και πήραν τον δρόμο για τον πάγκο οι Μαξίμοβιτς, Πελίστρι και Τζούριτσιτς. Ο Λουτσέσκου από την άλλη φρέσκαρε επιθετικά τον ΠΑΟΚ με τον Ζίβκοβιτς, αλλά φρόντισε να περάσει στο ματς και τον Σβαμπ για να σταθεροποιηθεί ακόμα πιο πολύ το κέντρο με τους Μεϊτέ και Καμαρά.

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response