Η διατήρηση της φρεσκάδας των τροφίμων συμβάλλει σε έναν ισορροπημένο και υγιεινό τρόπο ζωής. Γνωρίζετε, όμως, πραγματικά τους τρόπους με τους οποίους παραμένουν φρέσκα τα τρόφιμα στο ψυγείο, ώστε να μην χάνεται η διατροφική αξία τους;
Το ψυγείο αποτελεί σημαντικό σύμμαχο στην προετοιμασία ενός νόστιμου γεύματος και συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση της ποιότητας των πρώτων υλών, φρούτων και λαχανικών καθώς:
– Η σωστή αποθήκευση των τροφίμων στο ψυγείο αποτρέπει την ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων. Έτσι, μπορείτε να απολαμβάνετε τα γεύματά σας ξέγνοιαστα.
– Τα τρόφιμα διατηρούν τις βιταμίνες και τα θρεπτικά τους συστατικά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, όταν αποθηκεύονται σωστά, διασφαλίζοντας ότι κάθε μπουκιά είναι τόσο θρεπτική όσο και νόστιμη.
– Η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των τροφίμων μειώνει τη σπατάλη που αποτελεί ένα παγκόσμιο πρόβλημα και ταυτόχρονα συμβάλλει στην εξοικονόμηση κόστους του νοικοκυριού.
Τα φρέσκα τρόφιμα κάνουν τον προγραμματισμό και την προετοιμασία των γευμάτων πιο εύκολο και ευχάριστο, μετατρέποντας το μαγείρεμα σε μια απολαυστική εμπειρία. Η σωστή τοποθέτηση των τροφίμων στο ψυγείο, αποτελεί κύριος παράγοντας για τη διατήρηση της φρεσκάδας τους.
Χρήσιμα tips που θα σας λύσουν τα χέρια
– Ωμό κρέας: Τοποθετήστε το στο χαμηλότερο ράφι του ψυγείου, ώστε να μην έρθει σε επαφή με άλλα τρόφιμα.
– Γαλακτοκομικά προϊόντα: Διατηρήστε τα στα μεσαία ράφια, όπου η θερμοκρασία παραμένει σταθερή.
– Leftovers: Τοποθετήστε τα στα ψηλότερα ράφια για εύκολη πρόσβαση και καλύτερη ορατότητα.
– Φρούτα και λαχανικά: Μπορείτε να τα αποθηκεύετε στα συρτάρια φρούτων και λαχανικών, όπου διατηρούνται τα κατάλληλα επίπεδα υγρασίας.
– Καρυκεύματα: Αποθηκεύστε τα στα ράφια της πόρτας του ψυγείου, απολαμβάνοντας εύκολη πρόσβαση και καλύτερη οργάνωση.