«PRAY FOR PARIS»-Στα χρώματα της Γαλλίας και το δημαρχείο της Μυκόνου(φωτο)

Κοινοποίηση:
mykonos

Επιστολή του δημάρχου στον Γάλλο Πρόεδρο

Κτίρια σε όλο τον κόσμο φωτίστηκαν στα χρώματα της Γαλλίας μετά το μακελειό των τζιχαντιστων στο Παρισι. Σε αυτη τη συμβολική κίνηση για να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων προχώρησε και ο Δήμος Μυκόνου. Με εντολή του δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά το δημαρχείο του νησιού φωτίζεται τις τελευταίες ώρες σε μπλε, λευκό και κόκκινο χρώμα.

«Κρικος» σε αυτη την «αλυσίδα» αλληλεγγύης στο γαλλικό λαό αποτελεί το One World Trade Center στη Νέα Υόρκη, το Empire State Building, το δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο, ο Πύργος CN στο Τορόντο, το Γουέμπλεϊ και πολλα ακομη κτίρια σε ολο τον κοσμο.

Tαυτόχρονα με επιστολή του στον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας ο Δήμαρχος Μυκόνου εκφράζει τις ανησυχίες του που προμηνύουν για το μέλλον της Ευρώπης τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν χθες στο Παρίσι.

«Η Δημοκρατία πρέπει να προστατεύσει τον εαυτό της, ενισχύοντας την πίστη στον διάλογο και την πολιπολιτισμικότητα, απομονώνοντας βίαιες συμπεριφορές που προσβάλλουν την αξία του ανθρώπου-πολίτη. Η Δημοκρατία πρέπει να ζήσει και θα ζήσει» σημειώνει μεταξυ άλλων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: