Η ΕΛΕΝΑ ΑΚΡΙΤΑ ΚΑΤΑ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ:»ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ»

Κοινοποίηση:
akrit111

Πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου είχαν αναφερθεί στο γεγονός ότι η Έλενα Ακρίτα, λαμβάνει από το 1965 έτος έως και σήμερα τη βουλευτική σύνταξη του πατέρα της Λουκή Ακρίτα, ο οποίος είχε διατελέσει Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Στη Βουλή έφερε το ζήτημα βουλευτής Επικρατείας της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς στις αρχές του Αυγούστου. Με την επίσημη απάντησή του, το Υπουργείο Οικονομικών έριξε φως στην υπόθεση, αποστομώνοντας όλους τους επικριτές της.

Τι απάντησε δηλαδή το Υπουργείο Οικονομικών; Η Ελένη Ακρίτα πράγματι λάμβανε σύνταξη λόγω του αποβιώσαντος πατέρα της από το 1965 και έπειτα αλλά έπαψε να την λαμβάνει από τις 21/07/2010, εδώ και 3 σχεδόν χρόνια… Σύμφωνα με νόμο του 1965 (Ν.4470/1965), η Έλενα Ακρίτα, άγαμη θυγατέρα τότε του αποβιώσαντος Λουκή Ακρίτα, λάμβανε από κοινού με την μητέρα της Σύλβα προσωπική σύνταξη από την επομένη του θανάτου του. Η σύνταξη αυτή αντιστοιχούσε στο μισό της τότε βουλευτικής αποζημίωσης. Από το 1974 και με νέο νομοθετικό διάταγμα η σύνταξη αυτή αυξήθηκε και έγινε ίση με την σύνταξη βουλευτή με 15ετή θητεία.

akrit

Μάλιστα, η ίδια αποφάσισε να δώσει και μόνη της απάντηση στα λεγόμενα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά ποστάροντας σχετική ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook. Η γνωστή σεναριογράφος έγραψε συγκεκριμένα τα εξής:

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρ. Παππάς κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με θέμα εάν μου καταβάλλεται ακόμα η σύνταξη προς τιμήν του πατέρα μου Λουκή Ακρίτα. Η απάντηση είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ. Δεν μου καταβάλλεται καμία σύνταξη εδώ και χρόνια. αναλυτικά, το κείμενο του Υπουργείου Οικονομικών το αναρτώ εδώ.

akrit2

Η δική μου απάντηση σε σας (και σε κανέναν άλλον) είναι:
1. Τη σύνταξη αυτή την σταμάτησε η χούντα και δεν καταβαλλόταν επί 7 χρόνια.
2. Παρ’ όλο που, ως παντρεμένη, είχα νόμιμο δικαίωμα στο ¼ της σύνταξης, ποτέ δεν εισέπραξα αυτά τα χρήματα όσο διαρκέσανε οι δυο γάμοι μου (σύνολο 12 χρόνια). Κι αυτό το έπραττα, με βάση το προσωπικό μου αξιακό σύστημα.
3. Με την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο, έκρινα σωστό να μην προχωρήσω σε διαδικασίες που θα μου επέτρεπαν τη συνέχιση της καταβολής της – σε χρόνια τόσο δύσκολα για τον τόπο μας. Τέλος, τονίζω ότι η σύνταξη ήταν απολύτως νόμιμη και αυτό προκύπτει από όλα τα σχετικά έγγραφα.
Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο. Σας ευχαριστώ!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: