Rutte (ΝΑΤΟ): Καμία πρόσκληση ένταξης στην Ουκρανία, θα μιλήσουμε για τον Oreshnik

Κοινοποίηση:
02a9c0cdd0f73d82d4b258495fd27282_XL

Το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να απευθύνει πρόσκληση για ένταξη στην Ουκρανία διεμήνυσε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Mark Rutte ενόψει της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών των κρατών μελών της Συμμαχίας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι στο επίκεντρο θα βρεθεί ο ρωσικός πύραυλος Oreshnik.
«Πρέπει να επικεντρωθούμε, και αυτές τις δύο ημέρες, σε αυτό που ζητείται αυτή τη στιγμή: στην παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.
Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για αυτούς» υποστήριξε ο Rutte, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ σκοπεύουν να προσκαλέσουν το Κίεβο σε ένταξη, όπως θέλουν οι Ουκρανοί.
Ο Rutte τόνισε ότι όλοι οι σύμμαχοι συμφωνούν ότι «το μέλλον της Ουκρανίας βρίσκεται στο ΝΑΤΟ».
«Στη σύνοδο κορυφής στην Ουάσιγκτον, οι σύμμαχοι συμφώνησαν ότι το μέλλον της Ουκρανίας είναι στο ΝΑΤΟ και επίσης ότι η πορεία της Ουκρανίας προς το ΝΑΤΟ είναι μη αναστρέψιμη» ανέφερε ο Rutte, υποστηρίζοντας πως η Συμμαχία εργάζεται για να φέρει το Κίεβο πιο κοντά στην ένταξη και ότι «αυτό συμβαίνει βήμα – βήμα».

Θα μιλήσουμε για τον Oreshnik

Επιπλέον, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε ότι οι ΥΠΕΞ θα συζητήσουν σχετικά και με το πρόσφατο ρωσικό χτύπημα με τον νέο υπερηχητικό βαλλιστικό πύραυλο μέσου βεληνεκούς Oreshnik της Ρωσίας.

Το μέτωπο κινείται προς τα Δυτικά

Το μέτωπο στην Ουκρανία κινείται αργά προς τη Δύση υποστήριξε ο Rutte επιβεβαιώνοντας την προέλαση των ρωσικών δυνάμεων.
«Την ώρα που μιλάμε το μέτωπο κινείται από την Ανατολή στη Δύση» υπογράμμισε ο Rutte.

Όπλα, αντί για στρατό στην Ουκρανία

Όπως είπε ο Rutte, το ΝΑΤΟ αναζητά τρόπους για να προμηθεύσει με όπλα την Ουκρανία προκειμένου να «ενδυναμώσει τη θέση του» στις ειρηνευτικές συνομιλίες, και όχι για να στείλει στρατεύματα εκεί.
«Συζητάμε το πώς να δώσουμε τη μέγιστη ποσότητα όπλων στην Ουκρανία προκειμένου να διασφαλίσουμε μια ισχυρή θέση για το Κίεβο στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις» υποστήριξε ο Rutte.
Σύμφωνα με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερα όπλα και λιγότερη συζήτηση για τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία και την παραχώρηση εδαφών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: