Στην αντεπίθεση ο Λακαφώσης: «Οργανωμένη προσπάθεια για να δημιουργηθεί σύγχυση» – Απάντηση στους κατήγορους του για την τραγωδία των Τεμπών

Κοινοποίηση:
lakafosis

Σφοδρές αντιπαραθέσεις και έντονη σύγχυση προκαλούν οι πρόσφατες δηλώσεις του Κώστα Λακαφώση, τεχνικού συμβούλου οικογενειών θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που αναφέρεται σε πιθανούς οργανωμένους μηχανισμούς πίσω από τις κατηγορίες που δέχεται. Ο Λακαφώσης, που έχει αναλάβει να εκπροσωπήσει τις οικογένειες των θυμάτων, απάντησε στις κατηγορίες ότι δήθεν αναίρεσε τις απόψεις του για την ύπαρξη παράνομου φορτίου και διαψεύδει τον εαυτό του.
Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Λακαφώσης υποστήριξε πως υπάρχει οργανωμένη προσπάθεια να δημιουργηθεί σύγχυση γύρω από το θέμα της τραγωδίας και το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ: «Φαίνεται ότι υπάρχει κάτι οργανωμένο. Κάποια ρεπορτάζ λένε ότι εγώ “παίρνω πίσω” και ότι τα “γυρίζω” για το παράνομο φορτίο. Αυτή τη λέξη δεν θα την πω εγώ ποτέ, γιατί δεν είμαι αστυνομικός. Λέω άγνωστη καύσιμη ύλη που δεν είναι τα έλαια σιλικόνης και δεν είναι από όσα έχουν εντοπιστεί ότι μετέφερε το τρένο», δήλωσε ο Λακαφώσης.

Ο ίδιος φαίνεται να πιστεύει πως η στρατηγική αυτών που τον κατηγορούν είναι να τον παρουσιάσουν ως αναξιόπιστο, με σκοπό να αποδυναμώσουν το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ. «Ίσως η στρατηγική τους είναι να πουν ότι εγώ είμαι αναξιόπιστος και άρα αν με “χτυπήσουν”, φεύγει και ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ. Δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση, δεν είναι δικό μου το πόρισμα», σημείωσε ο πραγματογνώμονας.

Αναφορικά με το γεγονός ότι δεν είναι εγγεγραμμένος στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, ο Λακαφώσης τόνισε ότι πολλοί μηχανικοί στην Ελλάδα δεν είναι μέλη του ΤΕΕ και πως ο καθένας κρίνεται από τα λεγόμενά του, όχι από το που είναι μέλος κάπου.

Οι δηλώσεις του Κώστα Λακαφώση συνεχίζουν να προκαλούν αντιδράσεις, καθώς εντείνουν τη σύγχυση γύρω από τα αίτια της τραγωδίας και τις υποθέσεις που συνδέονται με την έρευνα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response