Στο Κίεβο θα πραγματοποιήσει το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό ο Friedrich Merz μόλις αναλάβει τα καθήκοντα του ως καγκελάριος της Γερμανίας.
Αυτό αναφέρει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt, το οποίο υποστηρίζει ότι η επίσκεψη του έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Μαΐου και ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε στάδιο προετοιμασίας.
«Ο νεοδιορισθείς καγκελάριος Friedrich Merz σχεδιάζει ένα άμεσο ταξίδι στην Ουκρανία, όπου ο πρόεδρος Zelensky έχει προσκαλέσει αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων σε μια σύνοδο κορυφής» επισημαίνει το δημοσίευμα.
Ο Merz, ο οποίος εκτιμάται ότι θα έχει εκλεγεί ως τότε στην καγκελαρία της Γερμανίας, αναμένεται να παραστεί στη σύνοδο του «Συνασπισμού των Πρόθυμων» στις 9 Μαΐου μαζί με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες, όπως ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron και ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Donald Tusk.
Υπενθυμίζεται πως στις 9 Μαΐου η Ρωσία πραγματοποιεί τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση στη Μόσχα στο πλαίσιο του εορτασμού για τη νίκη των συμμαχικών δυνάμεων στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.