Αν πιστεύεις ότι τα πορτοκάλια περιέχουν τη μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης C, κάνεις λάθος!
Η βιταμίνη C, γνωστή και ως ασκορβικό οξύ, είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη και συγκαταλέγεται στα πιο αναγνωρίσιμα αντιοξειδωτικά. Σε αντίθεση με τα περισσότερα θηλαστικά, ο άνθρωπος δεν μπορεί να την παράγει, επομένως είναι σημαντικό να την αποκτά μέσω της διατροφής του.
Ποιες είναι οι χαρακτηριστικές της ιδιότητες και τα πλεονεκτήματά της
Η βιταμίνη C διαθέτει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό, καθώς συμβάλλει:
στην υποστήριξη της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος κατά τη διάρκεια και μετά από έντονη σωματική δραστηριότητα
στη διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου στο δέρμα
στην κανονική λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων, των οστών, του δέρματος και των δοντιών
στον κανονικό μεταβολισμό της ενέργειας
στην κανονική λειτουργία του νευρικού συστήματος
στην κανονική ψυχολογική λειτουργία
στην προφύλαξη των κυττάρων από το οξειδωτικό στρες
Η Βιταμίνη C είναι πράγματι άφθονη στα πορτοκάλια, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν ακόμη περισσότερη βιταμίνη C από αυτήν.
Τροφές που περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C από τα πορτοκάλια
Ένα μέτριο πορτοκάλι έχει 70 mg βιταμίνης C.
Μια μέτρια κόκκινη πιπεριά περιέχει 152 mg βιταμίνης C
2 μικρά ακτινίδια περιέχουν 128 mg βιταμίνης C
6 κομμάτια λαχανάκια βρυξελλών περιέχουν 97 mg βιταμίνης C
Μια μέτρια πράσινη πιπεριά περιέχει 96 mg βιταμίνης C
Μια μικρή παπάγια περιέχει 96 mg βιταμίνης C
Ένα φλιτζάνι φράουλες περιέχει 85 mg βιταμίνης C
Ένα φλιτζάνι μπρόκολο περιέχει 81 mg βιταμίνης C
Ένα φλιτζάνι ανανάς περιέχει 79 mg βιταμίνης C