Τέμπη: Παραλείψεις από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας καταγγέλλει δικηγόρος οικογενειών – «Να καταθέσει η Ρουμπίνη Λεονταρή»

Κοινοποίηση:
Τέμπη

Αίτημα για συμπληρωματική κατάθεση της σταθμάρχη των Νέων Πόρων, έπειτα από την αποκάλυψη νέων ηχητικών ντοκουμέντων που αφορούν στην τραγωδία των Τεμπών κατέθεσε σήμερα, η δικηγόρος συγγενών θυμάτων, κ. Μαίρη Χατζηκωνσταντίνου στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας.

«Θα δούμε εάν θα προκύψουν και άλλες ευθύνες», δήλωσε η κ. Χατζηκωνσταντίνου, «γιατί σε αυτά τα ηχητικά αποκαλύπτεται ότι δεν είχαν συντονισμένη και ενιαία γραπτή ενημέρωση μέσω τηλεγραφημάτων όλοι οι σταθμάρχες».

Οπως περιέγραψε η ίδια, τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου υπήρχε απόλυτη σύγχυση, ενώ καταδεικνύεται η σημασία της έλλειψης φωτοσήμανσης και τηλεδιοίκησης, που ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί.

Επιπλέον, σήμερα καταθέτει επιβάτης του πρώτου βαγονιού της επιβατικής αμαξοστοιχίας, ο οποίος, όπως σημείωσε η δικηγόρος, «από την πρώτη στιγμή είχε καταθέσει ως τραυματίας και είχε ζητήσει την άσκηση ποινικών διώξεων», ενώ ο ίδιος έχει κληθεί να καταθέσει και στην προκαταρκτική εξέταση στα Τρίκαλα, αναφορικά με την ευθύνη τριών δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση τις πρώτες ημέρες.

«Από τα ηχητικά ντοκουμέντα που δημοσιεύθηκαν προκύπτουν τα λάθη και οι παραλείψεις της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας και των ιατροδικαστών τις πρώτες ώρες μετά το δυστύχημα. Υπάρχει συγκεκριμένο πρωτόκολλο που δεν τηρήθηκε, δηλαδή έπρεπε η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας με την προϊσταμένη να είναι επιτόπου για τη συλλογή των νεκρών, προκειμένου να γίνουν ορθά η ταυτοποίηση και η ταυτοποίηση της αιτίας θανάτου. Ήταν τεράστιος όγκος, η Ιατροδικαστική Υπηρεσία όφειλε να ζητήσει τη συνδρομή είτε της Αθήνας είτε της Θεσσαλονίκης ή άλλων περιοχών. Δεν ξέρουμε εάν αυτό έγινε απευθείας από το υπουργείο, γιατί υπάρχει η δική του ευθύνη», δήλωσε η ίδια, επισημαίνοντας πως έχει κατατεθεί αίτημα προκειμένου να καταθέσει στον εφέτη ανακριτή η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, κ. Ρουμπίνη Λεονταρή.

Αυτό που συμπεραίνουμε από τη διαδικασία μετά από δύο χρόνια είναι ότι δεν καθυστερούμε οι δικηγόροι και οι συγγενείς θυμάτων τη σύνταξη του κατηγορητηρίου, αλλά δυστυχώς όταν μετά από δύο χρόνια φτάνουν στα χέρια μας ηχητικά ντοκουμέντα που από την πρώτη στιγμή δεν έχουμε λάβει, είμαστε υποχρεωμένοι να τα μελετήσουμε και να υποβάλουμε συμπληρωματικά αιτήματα», κατέληξε η ίδια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response