Το Ναυτικό του Πακιστάν παρέλαβε το δεύτερο υποβρύχιο κλάσης Hangor, μια τροποποίηση εξαγωγής του κινεζικού τύπου 039B.
Αυτό αναφέρει το δημοσίευμα Naval News.
Υπενθυμίζεται ότι το Πακιστάν συμφώνησε να αγοράσει οκτώ υποβρύχια τον Απρίλιο του 2015.
Σύμφωνα με τη σύμβαση, τέσσερα υποβρύχια θα κατασκευαστούν στο ναυπηγείο Karachi Shipyard & Engineering Works και τα υπόλοιπα τέσσερα θα κατασκευαστούν στις επιχειρήσεις της China Shipbuilding Industry Corporation στην Κίνα.
Ο στόλος σχεδιάζει να αντικαταστήσει το Hangor με τα γαλλικά υποβρύχια Agosta-90B και Agosta-70, που κατασκευάστηκαν μεταξύ 1980 και 2005.
Το αρχικό πρόγραμμα προέβλεπε την παράδοση και των οκτώ σκαφών μεταξύ 2022 και 2028.
Τον Αύγουστο του 2016, ο υπεύθυνος προγράμματος ανακοίνωσε ότι τα τέσσερα πρώτα υποβρύχια επρόκειτο να παραδοθούν το 2022-2023, ενώ τα υπόλοιπα μέχρι το 2028.
Ωστόσο, η εφαρμογή του προγράμματος καθυστέρησε: το πρώτο υποβρύχιο ξεκίνησε μόλις το 2024.
Τα χαρακτηριστικά των υποβρυχίων κλάσης Hangor δεν αποκαλύπτονται, αλλά είναι γνωστό ότι το μήκος τους είναι 76 μέτρα και το εκτόπισμά τους 2.800 τόνοι.
Νωρίτερα, στις 21 Ιανουαρίου 2025, έγινε γνωστό ότι η Τουρκία και το Πακιστάν ανακοίνωσαν τη δημιουργία κοινού εργοστασίου αεροσκαφών για την παραγωγή μαχητικών 5ης γενιάς KAAN.