Viber στο «Μακελειό»: «Διορθώσαμε το τεχνικό σφάλμα με τις πασχαλινές ευχές»

Κοινοποίηση:
stickers-viber-pasxa-2-gastronomos

Είναι πολύ περίεργο αυτό που συμβαίνει με το Viber, όταν την εφαρμογή την έχεις σε χρήση από τον υπολογιστή.

Όταν γράφεις τη λέξη «Πάσχα» για να στείλεις ευχές, σε μια ανοικτή συνομιλία και πριν καλά- καλά ολοκληρωθεί η λέξη η εφαρμογή κλείνει!

Δηλαδή ενώ γράφεις κανονικά μέχρι το «Πάσχ», είτε στα ελληνικά, είτε με λατινικούς χαρακτήρες (Pasx), μόλις πληκτρολογείς το «α» ή το «a», κλείνει το viber.

Εν ολίγοις, το viber δεν σου επιτρέπει να στείλεις ευχές για το Πάσχα μέσω υπολογιστή.

Το πρόβλημα αυτό, φαίνεται ότι δεν ισχύει για την εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο.

Σύμφωνα με τεχνικούς πρόκειται για μια ενέργεια από χάκερς και μάλιστα μουσουλμάνους, οι οποίοι μπλοκάρουν τη λέξη “Πάσχα”, πιθανόν λόγω του ότι είναι εβραϊκή».

Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα – Οι κινούμενες εικόνες ήταν η αιτία

Άμεση ήταν η παρέμβαση της Rakuten Viber σχετικά με το πρόβλημα που είχε προκύψει, όταν οι χρήστες προσπαθούσαν να γράψουν τις ευχές που αναφέρουμε πιο πάνω. Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε άμεσα και η Στέλλα Ουρούμη, Επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων της Rakuten Viber σε Ελλάδα και Κύπρο διευκρίνισε τι συνέβη.

Σύμφωνα με την κυρία Ουρούμη, πρόκειται για ένα τεχνικό σφάλμα που σχετιζόταν με τις εορταστικές κινούμενες εικόνες (τα λεγόμενα gems), το οποίο προκάλεσε τη διακοπή λειτουργίας του Viber στον υπολογιστή, μόνο για ορισμένους χρήστες που χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένες λέξεις και μόνο για λίγες ώρες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response