ZOYN 120 χρόνια, στα 40 μοιάζουν κοριτσάκια και δεν αρρωσταίνουν!

Κοινοποίηση:
koritsaki

Στα 40 μοιάζουν κοριτσάκια ζουν 120 χρόνια, αρρωσταίνουν σπάνια και οι γυναίκες της φυλής στα 40 τους μοιάζουν κοριτσάκια και στα 65 τους κάνουν παιδιά. Οι Χούνζα ζουν σε μια κοιλάδα που φέρει το ίδιο όνομα κάπου ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν και αποτελούν το βασικό αντικείμενο πλήθους ερευνών ακριβώς εξαιτίας της θαυμαστής καλοζωίας και μακροζωίας τους.

Μπορεί να είναι και 65 χρόνων αφού τότε αρχίζουν να γεννούν

Οι Χούνζα, που έχουν καυκάσια χαρακτηριστικά, είναι όλοι τους άνθρωποι με μεγάλες δόσεις ενέργειας, κινούνται πολύ εξαιτίας εργασιών στη φύση και πιστεύουν μάλιστα ότι η συνεχής κίνηση είναι πηγή θετικής ενέργειας.

Δεν αγχώνονται και σπάνια μαλώνουν μεταξύ τους. Είναι όμως άραγε αυτός ο λόγος της ασυνήθιστης μακροζωίας τους; Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν πως ναι, άλλοι πως όχι, και πως το μυστικό της καλής υγείας και μακροζωίας τους βασίζεται στη διατροφή τους.Σύμφωνα με έρευνα ενός γιατρού από τη Σκοτία, του Ρόμπερτ Μακάρισον, η αιτία της μακροζωίας των Χούνζα φαίνεται να είναι η διατροφή τους.
Το καλοκαίρι τρώνε φρούτα και ωμά λαχανικά, το χειμώνα αποξηραμένα βερίκοκα, βλαστωμένους σπόρους (φύτρα) και τυρί από πρόβειο γάλα. Σε γενικές γραμμές η διατροφή τους δεν περιλαμβάνει πολλές πρωτεΐνες και δεν λαμβάνουν περισσότερες από 2.000 θερμίδες καθημερινά. Μαγειρεύουν με ελάχιστο αλάτι και όλες οι τροφές τους είναι φυσικές, χωρίς πρόσθετα συντηρητικά.Το κλίμα δεν φαίνεται να επηρεάζει ιδιαίτερα τη μακροζωία τους, αφού σε γειτονικά χωριά οι άνθρωποι που ζουν κάτω από τις ίδες κλιματικές συνθήκες δεν φτάνουν τις ηλικιακές «επιδόσεις» των Χούνζα και επίσης υποφέρουν από πολλές ασθένειες άγνωστες στη δική τους κοινωνία.

Πέραν της δίαιτας, ένας τρόπος ζωής βασισμένος στην πολλή κίνηση και την πολλή δουλειά, χωρίς καθόλου άγχος, φαίνεται να ευνοεί επίσης τους δείκτες ευημερίας αυτής της ιδιαίτερης φυλής. Ενα άλλο επίσης σημαντικό στοιχείο είναι το ταμπεραμέντο τους: οι Χούνζα δεν μαλώνουν μεταξύ τους, δεν εκνευρίζονται με τίποτα και έχουν μάθει να διαχειρίζονται τις αντιξοότητες.

maiandros.blogy.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Γρήγορα hot-spot στην Πέλλα!!!!! Δήμαρχε είσαι αλληλέγγυος;;;

  2. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΙΜΑΣ … μόνο που δεν έχουν δράκους ή εξωγήϊνους !!! Η πρώτη ανακρίβεια , αφορά τον γιατρό Ρόμπερτ Μακάρισον (1878 – 1960) , ο οποίος δεν καταγόταν από την Σκοτία , αλλά από τη Β.Ιρλανδία και είχε “μελετήσει” ΕΚ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΘΕΝ τη φυλή Χούνζα (Hunza). Ο διακεκριμμένος Αμερικανός γιατρός Dr John Clark (1909 – 1994) , ο οποίος έζησε επί 20 μήνες μαζί με τους Χούνζα στην μακρινή πατρίδα τους και έχει ιδίαν γνώση και βιώματα από την συγκεκριμένη φυλή , γράφει στο βιβλίο του “Lost Kingdom of the Himalayas” :
    – Επειδή οι Χούνζα, είναι στην ουσία νομάδες, δεν έχουν πιστοποιητικά γεννήσεως και ως εκ τούτου ούτε οι ίδιοι δεν έχουν ιδέα πόσων χρόνων είναι. Γι΄αυτό, δηλώνουν ηλικίες που δεν είναι αντιπροσωπευτικές της πραγματικής τους ηλικίας, αλλά του πόσο ώριμο εκτιμούν τον εαυτό τους (δηλαδή, έχουν μια δική τους μέθοδο υπολογισμού της ηλικίας, με βάση τη σοφία του ατόμου).
    – ΔΕΝ ζουν ποτέ πολλά χρόνια γιατί είναι μακριά από οτιδήποτε θα τους έκανε να ζήσουν πολλά χρόνια. Απεναντίας , πολλοί πεθαίνουν νέοι. Οι Χούνζα όχι μόνο δεν έχουν καλή υγεία , αλλά οι παρακάτω ασθένειες είναι πολύ συχνές : δυσεντερία, ελονοσία, πνευμονία, αβιταμινώσεις (μπέρι-μπέρι, σκορβούτο), μολύνσεις, σταφυλόκοκκο, βρογχίτιδα, και διάφορα προβλήματα στα δόντια και στα μάτια.
    [ Ο dr Clark ήταν ο μόνος γιατρός στη περιοχή και μέσα στο διάστημα των 20 μηνών που έμεινε εκεί, βοήθησε να θεραπευτούν πάνω από 5000 Χούνζα] .
    – ΄Ενα στα τρία μωρά πεθαίνει στη γέννα.
    – Η εγκληματικότητα είναι πολύ υψηλή (ο ίδιος ο γιατρός Clark είχε πέσει πολλές φορές θύμα κλοπής), [τουτέστιν οι Χούνζα δεν ζούσαν χαρούμενα και ειρηνικά μέσα στην ανέχειά τους, αλλά στρέφονταν σε κλοπές και γενικά στην εγκληματικότητα].
    – Οι Χούνζα υποσιτίζονται και αρρωσταίνουν επειδή δεν έχουν πρόσβαση στο κρέας και όχι γιατί είναι ΚΑΤ΄ΕΠΙΛΟΓΗΝ χορτοφάγοι. Κάθε οικογένεια έχει τόσο λίγα ζώα που θα σφάξουν ένα ή δύο το Δεκέμβρη. Ένα πρόβατο θα θρέψει μία οικογένεια για μία εβδομάδα, οπότε ο μέσος Χούνζα θα φάει κρέας για μία με δύο εδβομάδες το χρόνο. Επειδή οι επισκέπτες έρχονται το καλοκαίρι αυτό εξηγεί το γελοίο παραμύθι πως οι Χούνζα είναι χορτοφάγοι από επιλογή. Μία μόνο από τις γελοίες ιστορίες περί δήθεν ευημερίας και μακροζωϊας των Χούνζα είναι αλήθεια : ότι σίγουρα τρώνε ολόκληρο το πρόβατο (μυαλό, πνεύμονες, καρδιά, στομάχι, σχεδόν τα πάντα εκτός από τα γεννητικά όργανα και το λάρυγγα) !!! Καθαρίζουν το κόκαλο τόσο καλά που θα ντρόπιαζαν ένα σκύλο δυτικής χώρας, ενώ πάντα σπάνε το κόκαλο και τρώνε από μέσα και το μεδούλι….
    Αυτά και πολλά άλλα γράφει ο dr John Clark στο ως άνω βιβλίο του , που καταρρίπτουν τον μύθο που δημοσίευσε η Ελευθεροτυπία , θέλοντας προφανώς να εμφανίσει (ψευδώς και προπαγανδιστικά) ότι εκεί ο κομμουνισμός δούλεψε σωστά (;;;) , εφ΄ όσον οι Χούνζα (οι οποίοι στην ουσία ζουν μέσα στην ανέχεια) , είναι υγιείς, αιωνόβιοι , χαρούμενοι και ζουν ειρηνικά μέσα στην μικρή τους κολεκτίβα (!!!)… Ζουν δηλαδή, όπως ζούσαν οι παππούδες μας στην κατοχή ….
    Και κάτι τελευταίο : Η φωτογραφία που αποτελεί ένθετο του άρθρου που δημοσιεύτηκε στην Ελευθεροτυπία (και περιέχεται και στο παρόν άρθρο) , δεν έχει καμία σχέση με άτομο της φυλής Χούνζα … Η εικονιζόμενη νεαρή κοπέλλα , ανήκει στην λευκή φυλή του ορεινού Πακιστάν , την φυλή Καλάς (Kalash) …

  3. Διάβασα κάπου πως είναι απόγονοι αρχαίων ελλήνων από την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξανδρου.

    1. Αυτό αφορά την φυλή Καλάς και όχι την φυλή Χούνζα …

Comments are closed.