Η πρωτοφανής υπεύθυνη δήλωση που υποχρεώθηκε να υπογράψει εργαζόμενη στα Mikel! (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
mikel1

Η εργοδοσία των καφέ «Mikel» ανάγκασε μία εργαζόμενη να υπογράψει μια πρωτοφανή υπεύθυνη δήλωση. Σύμφωνα με καταγγελία του Συνδικάτου Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής η εργοδοσία της αλυσίδας ζήτησε από την εργαζόμενη να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι απεργεί «με γνώση των συνεπειών του νόμου».

mikel2

 Αναλυτικά η καταγγελία του Συνδικάτου:

«Η εργοδοσία της αλυσίδας καφέ MIKEL, που μας έχει απασχολήσει και στο παρελθόν με αντεργατικές και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, ξαναχτύπησε λίγες ώρες πριν από την Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της 27ης Νοέμβρη 2014.

Υποχρέωσε εργαζόμενη που δήλωσε ότι θα απεργήσει να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι απεργεί με γνώση των …συνεπειών του νόμου(!!!), δικαιολογώντας την ενέργεια αυτή ως γραμμή της εταιρείας.

Αποδεικνύεται άλλη μια φορά ότι πίσω από τη βιτρίνα των πολυδιαφημισμένων αλυσίδων επισιτισμού κρύβεται η πιο στυγνή εκμετάλλευση, η τρομοκρατία και η αδίστακτη επιβολή των χειρότερων μορφών εργασίας.

Παρανομίες για τις οποίες κανένας εισαγγελέας και κανένας ελεγκτικός μηχανισμός του κράτους δεν πρόκειται να παρέμβει, όπως παρεμβαίνουν απέναντι στο κίνημα, στα ταξικά σωματεία και στους πρωτοπόρους αγωνιστές.

Δίνουμε το μήνυμα προς όλους τους αποδέκτες ότι όσο κι αν προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση, θα μας βρίσκουν όλο και περισσότερους μπροστά τους.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα τη σπάσει».

902.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. Ο εργαζόμενος μάλλον θα μπερδεύτηκε, Νόμιζε ότι δουλεύει στο δημόσιο και θα μπορεί να κάνει όποτε θέλει απεργια χωρίς να κινδυνεύσει η θέση του, αμα είναι και λιγάκι δυνατός επαναστάτης τις απεργίες θα τις περνάει και σαν άδεια για να μην χάνει και το μεροκάματο.
    Εμ, θέλουμε να κάνουμε και τους απεργούς αλλά χωρίς να μας πειράξουν κιόλας!!!!
    Εν τω μεταξύ αυτό το χαρτί στην φωτογραφία για όσους ξέρουν δεν έχει καμία νομική υπόσταση σε κανένα δικαστήριο. Δεν ξέρω κατα πόσο αληθεύει το έγγραφο. Δεν βλέπω κανένα άλλο όνομα εκτός του εργαζομένου.
    ¨οτι και να λένε,πάντως τα Μικέλ έχουν το καλύτερο καφεδάκι!!!!

  2. Ωπα!! Εσείς δεν μιλούσατε με τα καλύτερα για τα Μικελ; H αλυσίδα που ισοπέδωσε τα ξένα Starbucks και άλλα τέτοια! Τι, τώρα έγινε κακιά; 902.gr βλέπω, γτ κάτι δε μου αρέσει; Αλλά μη περιμένετε στο ιδιωτικό τομέα απεργία, αυτό ίσχυε απο χρόνια, δεν είναι φαινόμενο της Κρίσης, απλώς χειρότερεψε!

    1. Eπειδη ειναι ελληνικη εσυ νομιζες οτι δε κανει εκμεταλλευση, φιλε φασιστα?

  3. ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ,ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΗΝΩΝ,ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ,ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ ΠΟΥ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΟΥΣ.ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ.ΤΙ ΚΑΘΕΣΤΕ ΜΩΡΕ;ΜΕ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΘΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΑ;ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΥΡΙΛΕ ΚΕΝΤΡΑ,ΜΠΑΙΝΟΒΓΑΙΝΟΥΝ ΩΣ ΠΕΛΑΤΕΣ,ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ!

  4. Ρε Γκάπα-Γκούπες απότιστα σταλινινόφυτα , όταν τα κάνατε εσείς αυτά ρε ήτανε νόμιμα ; ; ;

  5. ο 902 που απέλυσε με τσαμπουκά τους εργαζόμενους πουλάει νταβατζηλίκι ! έλεος με τα κουμούνια !

  6. και οταν αυτος που τα γραφει αυτα γινεται αφεντικο εκει ειναι που γελαμε..δεν βγηκε τυχαια οτι ο αριστερος ειναι το χειροτερο αφεντικο..δηλαδη πως την ειδατε ρε παιδια;;ο εργοδοτης να θελει να απεργουν οι υπαλληλοι του και να πληττεται η επιχειρηση του;δηλαδη και οι επιτυχημενες επιχειρησεις πρεπει να ζημιωνονται για να κανετε εσεις την δηθεν επανασταση σας..οτι δηλαδη με την απεργια θα αλλαξει το κρατος..απο κατι τετοια προοδευτικα καταστραφηκαν μεγαλες επιχειρησεις..

    1. η απεργια ειναι νομιμο δικαιωμα και κανεις δεν ειναι υπερανω του νομου φιλαρα…

Comments are closed.