Παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης εδώ και 16 μήνες!

Κοινοποίηση:
ergazomenoi-kimis

“Στην Εύβοια, στη δυσπρόσιτη περιοχή του δήμου Κύμης – Αλιβερίου που είναι χαρακτηρισμένη ως άγονη και μειονεκτική και μάλιστα με ποσοστό ανεργίας που αγγίζει το 80(!), λειτουργεί από το 1988 το εργοστάσιο της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης ΕΠΕ που αποτελεί ένα ακόμη εργοστάσιο του ομίλου των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων ΑΒΕΕ και εξειδικεύεται στην παραγωγή αναλώσιμων πολεμικών προϊόντων (κράνη-αλεξίσφαιρα γιλέκα-στολές ΡαδιοΒιοχημικού πολέμου κα).

Ως εταιρία το εργοστάσιο ανήκει στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, είναι άρτια εξοπλισμένο και με εξειδικευμένο προσωπικό.

Ανταποκρινόμενοι όμως -προφανώς- στις απαιτήσεις της τρόικας για “αίμα”, η διοίκηση των ΕΑΣ και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας το απαξιώνουν, υλοποιώντας παράλληλα πρωτοφανείς μεθόδους εξόντωσης του ανθρώπινου δυναμικού του. ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 16 ΜΗΝΕΣ (!) ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ.

Εκκρεμεί υπόθεση κατασκευής κρανών για τις ΕΔ που θα έδινε πνοή στο εργοστάσιο για τουλάχιστον 5 χρόνια και θα το καθιστούσε το μοναδικό, ελληνικό, δημόσιο εργοστάσιο στην κατασκευή αντιβαλλιστικών κρανών. Στο πέρασμα των τελευταίων ετών έως και σήμερα η συγκεκριμένη διαδικασία παρουσιάζει κωλύματα κάτω από περίεργες συνθήκες, τις οποίες πολλές φορές το σωματείο εργαζομένων έχει καταγγείλει (βιομηχανικές συνεργασίες με ιδιώτες, Αντισταθμιστικά Ωφέλη που δεν υλοποιήθηκαν κλπ).

Οι παραγγελίες για στολές ΕΔ και σωμάτων ασφαλείας, αλεξίσφαιρα γιλέκα και λοιπά προϊόντα παραγωγής της εταιρείας είναι ανύπαρκτες (δε χρειάζονται άραγε; από πού γίνεται η προμήθειά τους;)

Ο διαχειριστής της εταιρίας έχει παραιτηθεί από τον Οκτώβριο του 2013 και δεν ενδιαφέρθηκε ούτε το υπουργείο, ούτε ο όμιλος ΕΑΣ να τον αντικαταστήσει.

Κύκλοι επιρροής και προκλητική “αδιαφορία” (;) των ιθυνόντων οδηγούν σε αφανισμό μια ολόκληρη παραγωγική μονάδα και τους εργαζόμενούς της και μάλιστα σε καιρούς που διατείνονται αναπτυξιακή πολιτική.

Μετά τις τυμπανοκρουσίες, τα χαμόγελα και τις φιέστες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της διοίκησης των ΕΑΣ περί “διάσωσης” του ομίλου, τεχνηέντως «ξεχνούν» να αναφέρουν το εργοστάσιο της ΗΜΚ, το οποίο ετσιθελικά βάφτισαν «πολιτικό τομέα» στέλνοντας το στον Καιάδα, παρόλο που η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία το εντάσσουν πανηγυρικά στον στρατιωτικό τομέα λόγω των προϊόντων που παράγει.

Με περίσσιο θράσος κατηγορούν εμάς τους εργαζόμενους (εργάτριες, διοικητικό, τεχνικό προσωπικό) ως άχρηστους και μας επιρρίπτουν την ευθύνη (!) για την έλλειψη παραγγελιών, τη στιγμή που η διοίκηση των ΕΑΣ και το ΥΕΘΑ χειριζόταν εξαρχής όλα τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία και ανάπτυξη του εργοστασίου! Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι εξυπηρετώντας τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες που υπάρχουν στις ΕΔ και τα σώματα ασφαλείας και μόνο με ένα 3% επί του συνόλου αυτών των αναγκών, το εργοστάσιο μπορεί να παράγει από σήμερα και μάλιστα διπλοβάρδιες.

Ποιους εξυπηρετεί το κλείσιμο ενός δημόσιου παραγωγικού εργοστασίου στην περιφέρεια;

Υψώνουμε τη φωνή μας προς όλους ότι δεν θα ανεχτούμε να παίξουν άλλο με τις ζωές τις δικές μας και των οικογενειών μας. Δε θα γίνουμε «πρόβατα επί σφαγή» στο βωμό της δήθεν «διάσωσης» των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, που με τόσο στόμφο διατυμπανίζεται από το ΥΕΘΑ και τη διοίκηση του ομίλου, οι οποίοι θεωρούν προφανώς ότι αποτελούμε εύκολο στόχο, λόγω απομακρυσμένης περιοχής και περιορισμένου σχετικά αριθμού εργαζομένων (55).

Προσδοκούν ίσως ότι θα πεθάνουμε αθόρυβα. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!

Ζητάμε να ακουστεί η φωνή μας παντού. Ζητούμε από εσάς να μας βοηθήσετε να προβάλλουμε τα φλέγοντα θέματα του εργοστασίου, για τα οποία είμαστε έτοιμοι να λύσουμε τις απορίες σας και να φωτίσουμε τις άγνωστες και σκοτεινές πτυχές του.
Είμαστε στη διάθεσή σας”

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: