20/09/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

    Βίντεο από τη στιγμή που ρουκέτα του Ισραήλ κατά του Στρατού του Λιβάνου κτυπά και σκοτώνει δημοσιογράφους

    Κοινοποίηση:
    1x-1-scaled

    Πληροφορίες για 5 τραυματίες δημοσιογράφους – Απάντησε με πυρά από το πυροβολικό ο Λίβανος

     Αυξάνεται η ένταση στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ, καθώς μετά την φερόμενη εισβολή ενόπλων από τον Λίβανο οι Ισραηλινοί έπληξαν με βομβαρδισμούς στρατιωτικό παρατηρητήριο στην πόλη Ντόρια στον νότιο Λίβανο.

    Ο ισραηλινός στρατός μετέδωσε, συγκεκριμένα ότι άρχισε τις επιθέσεις προς τον Λίβανο ύστερα από έκρηξη στην ισραηλινή πόλη Χανίτα, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο. Σύμφωνα με πληροφορίες του Al Jazeera, μαχητές της λιβανέζικης οργάνωσης, Χεζμπολάχ, έχουν καταφέρει να παρεισφρήσουν σε ισραηλινό έδαφος έπειτα από την έκρηξη που σημειώθηκε, κάτι που εν τέλει διαψεύσθηκε. 

    Στις επιθέσεις των Ισραηλινών απάντησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις του Λιβάνου, με το πυροβολικό να βάλλει κατά θέσεις του Ισραήλ και να σημειώνονται το απόγευμα της Παρασκευής ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στα πυροβολικά των δύο χωρών.

    Παράλληλα νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι σκοτώθηκε ένας ο Issam Abdullah, οπερατέρ του Reuters, από τα πυρά του Ισραήλ. Στα παρακάτω πλάνα φαίνεται και μια τραυματισμένη δημοσιογράφος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες τραυματίστηκαν 5 δημοσιογράφοι. 

    Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε τους κατοίκους χωριού κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο να παραμείνουν στα σπίτια τους και να κλειδώσουν τις πόρτες.

    Ο συναγερμός έλαβε χώρα στη Χανίτα, απέναντι από τη λιβανέζικη κοινότητα Aalma El-Chaeb.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: