ΘΡΙΛΕΡ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ! ΠΛΟΙΟ ΓΕΜΑΤΟ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΛΕΕΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ – Θα δεχτεί ο Κούλης να “δέσει” σε ελληνικό λιμάνι;

Κοινοποίηση:
poli simantiko

Το MV Kathrin, που μεταφέρει εκρηκτικά για λογαριασμό του Ισραήλ, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Ιόνιο Πέλαγος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας. Στην πορεία του από Βιετνάμ, ήδη του έχουν αρνηθεί ελλιμενισμό η Ναμίμπια, η Αγκόλα και το Μαυροβούνιο. Πλέον, μετά από αίτημα ελέγχου της Πορτογαλίας στο πλοίο (της οποίας φέρει την σημαία), το πλοίο ζήτησε να την αφαιρέσει, με αποτέλεσμα, αν αυτό γίνει, να πλέει δίχως σημαία!

Μετά από αυτό, το πλοίο άλλαξε πορεία από τον προορισμό του στο Κόπερ της Σλοβενίας, αλλά με άγνωστο προσανατολισμό καθώς είχε απενεργοποιημένο την πομπό AIS για να αποκρύπτει την πορεία του.

Το Σάββατο βράδυ εμφανίστηκε στα στενά του Οτράντο και τώρα κινείται στο Ιόνιο (ανάμεσα σε Κέρκυρα και Ιταλία), χωρίς δηλωμένο προορισμό.

Το πλοίο μεταφέρει εκρηκτικά RDX, που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή βομβών για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ.

Καθώς η χώρα μας έχει μόλις τον Αύγουστο, δεχτεί δύο αμερικανικά πλοία που μετέφεραν στρατιωτικά καύσιμα για το Ισραήλ, ενώ όλη η υπόλοιπη Μεσόγειος δεν έδωσε άδεια ελλιμενισμού, τονίζουμε τα εξής:

Η άδεια ελλιμενισμού του στην Ελλάδα θα συνιστά ευθεία παραβίαση του διεθνούς δικαίου, όπως της Σύμβασης για τη Γενοκτονία, της απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου, και της πρόσφατης απόφασης της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που καλεί σε τερματισμό της στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να δώσει άδεια ελλιμενισμού ή διέλευσης στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Τυχόν σχετική παραχώρηση άδειας θα αποδείξει για μια ακόμα φορά την υποκρισία της κυβέρνησης Μητσοτάκη που διακηρυκτικά επιδιώκει “λύση στα προβλήματα”, αλλά εμπράκτως παρέχει αφειδώς υλική στήριξη στο Ισραήλ για να συνεχίζει την γενοκτονία στην Γάζα και να κλιμακώνει τις πολεμικές του εξορμήσεις στην περιοχή.

Όπως έπραξαν και άλλες χώρες, η Ελλάδα οφείλει να απορρίψει κάθε αίτημα εισόδου ή να κατασχέσει το παράνομο φορτίο του.

Τυχόν εμπλοκή με το παράνομο φορτίο εκθέτει όσους εμπλακούν στην λήψη αποφάσεων σε διώξεις για παροχή αρωγής σε γενοκτονία, με δεδομένο ότι ήδη το Διεθνές Δικαστήριο έχει εκδώσει προσωρινή διαταγή προς τα κράτη ώστε να λάβουν μέτρα για να αποτραπεί η επίθεση του Ισραήλ στην Γάζα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response