ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΑ ΕΛΕΓΑ…; ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΤΗΝ 43ΧΡΟΝΗ “ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΣΑ” ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ…

Κοινοποίηση:
Screenshot_14

Γιατί προφανώς ΔΕΝ είναι όλες οι υποθέσεις ίδιες ή σε κάθε περίπτωση η συμπεριφορά των “θυμάτων” τα καθιστά τελικά θύτες.

Είχα γράψει εδώ και τα είχα πει και στον Στέφανο Χίο πριν από δύο μήνες, ενόψει τότε της θέσης σε ισχύ των τροποποιήσεων στον Ποινικό Κώδικα, ότι χρειάζεται προσοχή και στη νομοθεσία περί προσωπικών δεδομένων. Προσωπικά δεδομένα που αφορούν μεταξύ άλλων στην ερωτική ζωή, είναι ευαίσθητα, και η παραβίασή τους με σκοπό ηθικής βλάβης είναι ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ.

Τέτοια είναι και η περίπτωση που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα, με την 43χρονη να οδηγείται αύριο στον ανακριτή και να παραμένει κρατούμενη μέχρι τότε, αφού παραβίασε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του δικηγόρου, και ειδικότερα μηνύματα ερωτικού περιεχομένου.

Να σημειώσω ότι η πράξη τελείται με πολλούς τρόπους, ένας από αυτούς είναι η εν προκειμένω δημοσιοποίηση των μηνυμάτων από την 43χρονη. Η ίδια κακουργηματική πράξη όμως τελείται και σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, ακόμα και με απλή γνωστοποίηση των δεδομένων αυτών σε τρίτα πρόσωπα. Τα αυτά και για την δημιουργία αρχείου με τέτοια δεδομένα. Μία μήνυση για κακουργηματική παραβίαση τέτοιων δεδομένων με την επίκληση μαρτυρίας τρίτου προσώπου στον οποίο γνωστοποιήθηκαν τα δεδομένα αυτά, αρκεί για την άσκηση ποινικής δίωξης και την παραπομπή του δράστη στον ανακριτή.

Προς γνώση, για τις έννομες συνέπειες τέτοιων πράξεων και συμπεριφορών, και συμμόρφωση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response