[ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ] Ο ΙΩΝΑΣ ΚΑΡΟΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΚΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΗΤΑΝ ΓΙΟΣ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑΣ

Κοινοποίηση:
ΑΣΨΑΨΑΣΨΑΣΨΣΑΨΣΑ

Έλληνας πολίτης είναι ανάμεσα στους νεκρούς από τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ και συγκεκριμένα στη Γιάφα του Τελ Αβίβ, όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ την Τετάρτη το πρωί (02.10.24).

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον 26χρονο Ιωνά Καρούση, κάτοικο Ιερουσαλήμ, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, και γιο του καταξιωμένου γιατρού, καθηγητή νευρολογίας, Δημήτρη Καρούση. Η οικογένειά του ζει στο Ισραήλ από το 1988.  Ο 26χρονος, ο οποίος φέρεται να φοιτούσε στο Τελ Αβίβ, είχε βγει για να ψωνίσει και έπεσε νεκρός κατά την τρομοκρατική επίθεση.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ, «καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ.

Ανακοινώνουμε με βαθύτατη θλίψη ότι μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης είναι ένας Έλληνας πολίτης, κάτοικος Ιεροσολύμων.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του θύματος».

7 νεκροί και 9 τραυματίες από τα πυρά των τρομοκρατών

Σημειώνεται πως εφτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν από το τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν το Ιράν εξαπολύει την πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ.

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στη στάση του μετρό Σντερότ- Ιερουσαλήμ, στη συνοικία της Γιάφα.

Οι δύο δράστες άνοιξαν πυρ μέσα στον συρμό προτού κατέβουν από αυτόν και συνεχίσουν πεζή να πυροβολούν στη λεωφόρο Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο ένας από τους δύο δράστες έπεσε νεκρός επιτόπου και ο άλλος τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, οι δύο άνδρες είναι Παλαιστίνιοι με καταγωγή από την κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

Βίντεο με τους τρομοκράτες να κυνηγούν πολίτες στο σταθμό

Ανατριχιαστικά πλάνα από το χτύπημα στο Τελ Αβίβ δείχνουν δύο τρομοκράτες να κυνηγούν πολίτες στο σιδηροδρομικό σταθμό.

Το οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας δείχνει δύο τρομοκράτες, ένας από τους οποίους είχε στα χέρια του αυτόματο όπλο και ο άλλος μαχαίρι, ντυμένοι στα μαύρα, να περιφέρονται κατά μήκος του σταθμού του σταθμού πριν αρχίσουν να πυροβολούν και να σκοτώνουν.

Σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, οι δύο ένοπλοι άνδρες «εξουδετερώθηκαν» από τις δυνάμεις ασφαλείας αφού όμως σκότωσαν εφτά ανθρώπους.

Ο διοικητής της αστυνομίας του Τελ Αβίβ σε δηλώσεις του είπε ότι οι τρομοκράτες μπήκαν στο συρμό του τραμ και άνοιξαν πυρ.

Μετά βγήκαν και συνέχισαν να πυροβολούν πολίτες που ήταν στον δρόμο. «Δεν είναι Ισραηλινοί, γνωρίζουμε ποιοι είναι οι δράστες και κάνουμε έρευνες», είπε ακόμη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Φίλοι μου Εβραίοι…δυστυχώς όταν σπέρνεις ανέμους θερίζεις θύελλες.
    Και να το πω λιανά..Τις τελευταίες 10ετιες το Ισραήλ ( φυσικά με τις πλάτες του προτεκτοτράτου του της ΗΠΑ) συμπεριφερονταν με μια άκρατη υπεροψία.
    Ο “επιούσιος” λαος ότι μα οτι ήθελε έκανε.

    Για πόσο όμως? Και οι άλλοι πόσο θα αντέξουν στις φάπες? Καποια στιγμή αναμενόμενο να αντιδράσουν.

    Άραγε ο χαζαροεβραίος Ζελενσκι θα στείλει βοήθεια στο Ισραήλ?

    Εμ? Έτσι την πάτησε ο Χίτλερ. Έχε ανοίξει πολλά μέτωπα. Και οι σιωνιστές τι ίδιο κάνουν. Ουκρανία, μεση Ανατολή …
    Τώρα σειρά έχει να εμπλακεί και η Κίνα. Τότε θα είναι και η ταφόπλακα των σιωνιστων.

    Ανερικανοσιωνιστες , πόλεμο δεν θέλατε? Ε.πόλεμο έχετε!

    Ψηφίστε την Κ. Χάρις να χορτασετε πόλεμο.

  2. Λυπάμαι, όπως λυπάμαι και για κάθε Παλαιστίνιο που σκοτώνεται χρόνια τώρα από τις δολοφονίες πολιτικές. Μεγάλωσα με “κλαψιάρικα” φιλμ για τους καημένους Εβραίους που λυπόμουν πολύ. Τώρα όμως κατάλαβα. Σιγά σιγά ξυπνάμε για όλα και για όλους.

  3. Καλά, υπήρχαν πληροφορίες ήδη από το πρωί πως οι Ιρανοί θα χτυπήσουν και ο άλλος βγήκε για ψώνια! Κρίμα βέβαια αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις πας στα καταφύγια…

Leave a Response