ΑΝΕΛΕΗΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΟΕΛΑΣΗ: ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗ ΟΥΚΡΑΝΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΟ KURSK ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ZOLOTA NYVA ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΤΟΥ UGLEDAR – ΟΙ ΜΑΧΕΣ ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΣΕ MALAYA LOKNYA

Κοινοποίηση:
4a9edb34c824b152d3aec00e14198f41_XL

Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν πρόσφατα εντός του κύριου ουκρανικού κατεχόμενου σημείου στην περιφέρεια Kursk.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 18 Οκτωβρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα δυτικά της Russkaya Konopelka (ανατολικά της Sudzha).
Επίσης κατέλαβαν και εκκαθάρισαν τη Lyubimovka (νοτιοανατολικά του Korenevo) και ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Leonidovo (νοτιοανατολικά του Korenevo) και προχωρούν προς τη Malaya Loknya και τη Viktorovka (και τα δύο νοτιοανατολικά του Korenevo).
Επίσης κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος και μερικώς περικυκλωμένο Plexovo (νοτιοανατολικά της Sudzha).
Οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν περιορισμένες ουκρανικές επιθέσεις πέρα από τα διεθνή σύνορα κοντά στο Volfino και το Tetkino στο Glushkovsky (δυτικά της κύριας ουκρανικής θέσης στην περιφέρεια Kursk).

Προέλαση Ρώσων νοτιοανατολικά του Kupyansk – Εφθασαν στον κρίσιμο ποταμό Oskil

Οι ρωσικές δυνάμεις προέλασαν πρόσφατα νοτιοανατολικά του Kupyansk κατά τη διάρκεια μιας ενισχυμένης μηχανοκίνητης επίθεσης στις 19 Οκτωβρίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 19 Οκτωβρίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα κατά μήκος της οδού Luhova στη νοτιοδυτική Kruhlyakivka (νοτιοανατολικά του Kupyansk).
Αυτή η προέλαση τοποθετεί τις ρωσικές δυνάμεις σε απόσταση λίγων μέτρων από τον ποταμό Oskil και αποτελεί μέρος της προσπάθειας της ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης να δημιουργήσει ερείσματα απευθείας στον ποταμό Oskil για να πιέσει τους Ουκρανούς στα βόρεια μεταξύ Kupyansk-Vuzlovyi και Hlushkivka.

Νέα μεγάλη προέλαση Ρώσων στην κατεύθυνση του Pokrovsk

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα προς την κατεύθυνση του Pokrovsk εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων.
Γεωτοποθετημένες εικόνες που δημοσιεύθηκαν στις 19 Οκτωβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στα νότια προάστια της Vozdvyzhenka (ανατολικά του Pokrovsk).
Πρόσθετο γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύθηκε στις 19 Οκτωβρίου δείχνει τις ουκρανικές δυνάμεις να χτυπούν ρωσικές δυνάμεις στο βόρειο Zoryane, νοτιοανατολικά του Zoryane και στη δορυφορική κοινότητα βορειοανατολικά του Zoryane, υποδεικνύοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα στην περιοχή και πιθανότατα κατέλαβαν τη Zhelanna Druhe (βορειοανατολικά του Zoryane).
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το Zoryane και οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν 0,5 χιλιόμετρα στη Lysivka (νοτιοανατολικά του Pokrovsk), 1,2 χιλιόμετρα δυτικά του ορυχείου Korotchenka (στα ανατολικά προάστια του Selydove) και ένα χιλιόμετρο δυτικά του το ορυχείο Novohrodivska No. 2.

Οι Ρώσοι κατέλαβαν την Zolota Nyva δυτικά του Ugledar

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα δυτικά του Ugledar εν μέσω συνεχιζόμενων επιθετικών επιχειρήσεων στην περιοχή στις 19 Οκτωβρίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 19 Οκτωβρίου υποδεικνύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα οριακά στη δυτική Zolota Nyva (κοντά στο Ugledar).
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις βορειοδυτικά του Ugledar κοντά σε Antonivka, Katerynivka και Kostyantynivka και βόρεια του Ugledar κοντά στη Bohoyavlenka.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response