ΑΝΗΛΕΗΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ! ΞΑΝΑ ΑΚΕΦΑΛΗ Η ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ – ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΑΝ 3 ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
ragdaies ekselikseis

Πριν λίγο σημειώθηκε ισραηλινό πλήγμα στην Τρίπολη του βόρειου Λιβάνου, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που βομβαρδίζεται η συγκεκριμένη λιβανέζικη πόλη από τον ισραηλινό στρατό. Πηγή της εν λόγω είδησης αποτελεί μία επίσημη υπηρεσία ασφαλείας του Λιβάνου, η οποία διευκρίνισε μάλιστα πως οι ισραηλινή βομβαρδισμοί στα περίχωρα της πρωτεύουσας Βηρυτού συνεχίζουν κανονικά.

Παράλληλα, τα ισραηλινά στρατεύματα επιχειρούν να καταλάβουν περισσότερα εδάφη στον νότιο Λίβανο κατά την διάρκεια της επίγειας επίθεσής τους.

Η πηγή τόνισε επίσης πως ένας αξιωματούχους της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς σκοτώθηκε μαζί με την γυναίκα του και τα δύο παιδιά του ως αποτέλεσμα του πλήγματος σε ένα κέντρο φιλοξενίας Παλαιστίνιων προσφύγων στην Τρίπολη.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής την σημερινή επίθεση κατά της Τρίπολης, ωστόσο εχθές αποκάλυψε πως τα πλήγματά του κατά του Λιβάνου είχαν ως στόχους τα κεντρικά γραφεία της υπηρεσίας πληροφοριών της οργάνωσης Χεζμπολάχ. Φαίνεται πως αυτά τα γραφεία βρίσκονταν σε νότια τμήματα της χώρας και βομβαρδίστηκαν τις τελευταίες ημέρες.

Η λιβανέζικη κυβέρνηση ανέφερε πως τον τελευταίο χρόνο έχουν σκοτωθεί 2.000 άτομα από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές κατά του Λιβάνου. Οι περισσότερες από αυτές τις έμψυχες απώλειες σημειώθηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες, τόνισε η Βηρυτός. Επίσης, 1.200.000 Λιβανέζοι εγκατέλειψαν τις οικίες τους εξαιτίας της εν εξελίξει σύγκρουσης.

Νεκροί 3 Ηγέτες της Χεζμπολάχ

Τρεις ηγέτες της ομάδας Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν στον Λίβανο κατά την διάρκεια των τελευταίων 10 ημερών, αποδυναμώνοντας σημαντικά την λιβανέζικη οργάνωση. Οι ισραηλινές επιχειρήσεις στοχεύουν στην εξουδετέρωση κρίσιμων στελεχών της Χεζμπολάχ και μέχρι στιγμής φαίνεται πως πετυχαίνουν τον στόχο τους με μεγάλη επιτυχία.

Ο πρώτος ηγέτης της ομάδας που δολοφονήθηκε ήταν ο Χασάν Νασράλα, ο επί 30 χρόνια αρχηγός της Χεζμπολάχ που έχασε την ζωή του στις 27 Σεπτεμβρίου μετά από ένα μαζικό ισραηλινό πλήγματα κατά της Βηρυτού.

Στις 28 Σεπτεμβρίου αρχηγός της Χεζμπολάχ έγινε ο Hassan Khalil Yassin, ο οποίος εξουδετερώθηκε από νέο ισραηλινό πλήγμα την ακριβώς επόμενη ημέρα. Ο Yassin δεν πρόλαβε να κλείσει 24 ώρες ως επικεφαλής της οργάνωσης πριν σκοτωθεί και αυτός από τον στρατό του εβραϊκού κράτους.

Ο τρίτος ηγέτης ήταν ο Hashem Safieddine, ο οποίος έγινε αρχηγός της Χεζμπολάχ την 1η Οκτωβρίου. Η ηγεμονία του διήρκησε μόλις λίγες ημέρες, αφού στις 3 Οκτωβρίου σκοτώθηκε και αυτός από ισραηλινό πύραυλο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response