ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΙ ΕΜΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ! ΜΥΡΙΖΕΙ ΠΑΛΙ ΓΕΡΗ ΚΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΖΕΣ Η ΔΟΥΛΕΙΑ!

Κοινοποίηση:
ursula-mitsotakis-

Γιατί τόσος πόνος, κύριε πρωθυπουργέ, όταν και η φίλη σου η Ούρσουλα, έχει λυσσάξει γι αυτόν;

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επανήλθε και στην διακαναλική του συνέντευξη στο θέμα της «ευρωπαϊκής αντιπυραυλικής ασπίδας», παρουσιάζοντας την ως μεγάλη ευκαιρία για την αεράμυνα της χώρας!

Καταγραφή

• Το πρώτο ερώτημα που θα απαντήσει αναγκαστικά κάποια στιγμή είναι τι ακριβώς έχει κάνει με την αεράμυνα της χώρας που σε μεγάλο βαθμό στηριζόταν σε ρωσικά συστήματα.  Έχει κάποιο σχέδιο ή θα περιμένει τον… «ευρωπαϊκό αντιαεροπορικό θόλο»; Για τον οποίο υπάρχουν επίσης ερωτήματα:
• Θα υλοποιηθεί το σχέδιο της Rheinmetall; Γιατί περί αυτού πρόκειται και καλό είναι ο πρωθυπουργός να μιλήσει συγκεκριμένα για το «ευρωπαϊκό σχέδιο που έχει υπ ́ όψιν του»! Τα περί «ευρωπαϊκού θόλου» τα έχει ανακοινώσει o διευθύνων σύμβουλος της Rheinmetall, στους Financial Times, στις 20 Μαρτίου 2024.
• Το δεύτερο ερώτημα που προκύπτει είναι αν ο κ. Μητσοτάκης είναι τόσο αφελής που να πιστεύει πράγματι ότι ο «ευρωπαϊκός αντιαεροπορικός θόλος» σε περίπτωση σύρραξης με την Τουρκία θα είναι απόλυτα ελεγχόμενος από την Ελλάδα! Αν πράγματι πιστεύει κάτι τέτοιο , τα πράγματα είναι άκρως επικίνδυνα…

Συνεπώς αν ακολουθήσουμε αυτά που έχει υπ ́ όψιν του ο κ. Μητσοτάκης για την Άμυνα της χώρας θα έχουμε F-35 «κλειδωμένα» από το Τέξας και «αντιαεροπορικό θόλο» ελεγχόμενο από το Βερολίνο Πολύ …επιχειρησιακό…

Τι είπε ο κ.Μητσοτάκης περί «θόλων» αλλά και ελληνοτουρκικών όπου το τοπίο είναι πάρα πολύ θολό. Όπως τα γράφει το ΑΠΕ:

Αναφορικά με τις σχέσεις με την Τουρκία είπε ότι δεν έχουμε εξέλιξη στο θέμα οριοθέτησης υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ που είναι η βασική διαφορά που πάει πίσω 50 χρόνια. “Καταγράφω τη σημαντική βελτίωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που έχει ουσιαστικό πρακτικό αντίκρισμα” είπε και σημείωσε ότι δεν έχουμε παραβιάσεις επί 15 μήνες και αυτό είναι αποτέλεσμα ειλικρινούς προσπάθειας να έρθουν πιο κοντά οι δυο χώρες, όπως επίσης και στο μεταναστευτικό. Τόνισε όμως ότι τα προβλήματα παραμένουν “δεν είμαι αφελής, δεν αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη η πολιτική της Τουρκίας. Υφέρπει ένας αναθεωρητισμός στην Τουρκία, αλλά η Ελλάδα δεν συζητά θέματα κυριαρχίας που διασφαλίζονται από διεθνείς συνθήκες” είπε ο κ. Μητσοτάκης.

“Ας κρατήσουμε όμως τη βελτίωση στις σχέσεις μας”, είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι εάν η Ευρώπη χρηματοδοτούσε αντιπυραυλική ασπίδα αυτό θα ωφελούσε την πατρίδα μας αφού θα απελευθέρωνε χρήματα για άλλες δράσεις. “Ποιοι θα τα διαπραγματευτούν αυτά στο ευρωκοινοβούλιο;’ αναρωτήθηκε ο κ.Μητσοτάκης τονίζοντας ότι η ΝΔ είναι η μόνη αξιόπιστη δύναμη για να διαπραγματευτεί στις Βρυξέλλες αυτά τα ζητήματα.
Εδώ πρέπει να σημειώσουμε και ένα ακόμα: ότι η εμμονή Μητσοτάκη- Φον ντερ Λαϊεν για τον αντιπυραυλικό ευρωπαϊκό θόλο (που δεν πρέπει να συγχέεται με το θόλο που θέλει να αγοράσει ο Δένδιας από το Ισραήλ), εγείρει σοβαρά ερωτήματα, ποιοι έμποροι όπλων θα ξανακονομήσουν από αυτό το αλογοπάζαρο.

Ρεπορτάζ εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Τα ξένα αφεντικά θα μας υποστηρίξουν ελεγχόμενα τόσο όσο τους συμφέρει και αν…γιατί έχουμε πικρή εμπειρία από Κύπρο, Κωνσταντινούπολη, Ιωνία, Ποντο, βόρειο Ηπείρο , Ίμια κτλ κτλ ακόμα και το 1821 δεν ήθελαν ανεξάρτητο ελληνικό κράτος

  2. Θελει και η κουλαρα τη γρια της! Τον χρησιμοποιουνε οι νεοταξιτες καργα σε βαρος των συμπατριωτων του και στο φιναλε θα τον πεταξουνε σαν στημενη λεμονοφλουδα! Κατακαβες προεδρε του…ινστιτουτου “αντιστασιακε”?!

  3. Επιτέλους! Καιρος ηταν! Ρεπορτάζ εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ! Τα διαβάζω! Ενδιαφέροντα! Μηπως, να τα κάνατε περισσοτερα;;;

  4. Να φτιάξουν θόλο πάνω από τη Βουλή θα το χρειαστούν όπως το πάνε.

Comments are closed.