ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ “ΣΥΜΜΑΧΟΙ” ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΟΠΛΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΖΕΤΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ – ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ

Κοινοποίηση:
Turkey Erdogan Eurovision

Δεν φτάνει που οι Γερμανοί κατέστρεψαν και υποθήκευσαν την Ελλάδα για πολλές γενιές, δεν φτάνει ούτε ότι με εντολές της δίνουμε οπλισμό στον Ζελένσκι για έναν πόλεμο που δεν μας αφορά, έχουμε και τους Γερμανούς να εξοπλίζουν την Τουρκία. Αυτό είναι το μεγάλο συμπέρασμα από την ξαφνική συνάντηση Ερντογάν και Σολτς κεκλεισμένων των θυρών στο παλάτι Ντολμαμπαχτσέ. Εκεί συζητήθηκε το ενδεχόμενο πώλησης Eurofighter.

Ο Τούρκος πρόεδρος σχετικά με θέμα των Eurofighter είπε: «Στο πλαίσιο της προμήθειας προϊόντων της αμυντικής βιομηχανίας, επιθυμούμε να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας αφήνοντας πίσω μας ορισμένα από τα προβλήματα του παρελθόντος».

Ο Σολτς αναφέρθηκε και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις: «Θα ήθελα επίσης να αναφερθώ στις σχέσεις με την Ελλάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω ότι οι σχέσεις αυτές εξελίσσονται προς μια πιο θετική κατεύθυνση και ταυτόχρονα ελπίζω ότι αυτή η πορεία θα οδηγήσει στη συνέχιση των καλών φιλικών σχέσεων».

Έπειτα, ρωτήθηκε από δημοσιογράφο το εξής: «Η Γερμανία άλλαξε την πολιτική της όσον αφορά τις εξαγωγές όπλων, την οποία ακολουθούσε επί χρόνια. Θα αντιμετωπιστεί τώρα η Τουρκία όπως κάθε χώρα της ΝΑΤΟ;».

Και απάντησε:

«Η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και φυσικά έχουμε αποφάσεις για συγκεκριμένα θέματα από αυτή την άποψη. Αυτό είναι επίσης φυσικό και πρόσφατα πήραμε μια τέτοια απόφαση.

Και θα υπάρξουν και άλλες αποφάσεις. Φυσικά, τα πρότζεκτ που υπάρχουν είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο. Για παράδειγμα, υπάρχουν διαπραγματεύσεις που διεξάγονται από τη βρετανική κυβέρνηση. Φυσικά, θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα αυτό. Θα υπάρξει πρόοδος».

Αναφορικά με τις εξελίξεις στο Ισραήλ δήλωσε: «Η γενοκτονία που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα και τα παλαιστινιακά εδάφη και οι επιθέσεις στο Λίβανο ήταν ένα άλλο σημαντικό θέμα που συζητήσαμε.

Η ανθρώπινη τραγωδία στην περιοχή συνεχίζεται. Είναι επιτακτική ανάγκη να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ασκήσουμε διεθνή πίεση, ώστε να κηρυχθεί επειγόντως μόνιμη κατάπαυση του πυρός και να ασκηθεί η απαραίτητη πίεση στο Ισραήλ. Περιμένουμε από όλους τους πολιτικούς με συνείδηση να πουν ‘στοπ’ το Ισραήλ».

«Η δολοφονία 50.000 ανθρώπων και ο τραυματισμός 100.000 ανθρώπων δεν θα μας κάνει να πούμε: “Χτυπήσατε καλά με τα F-35, καλά κάνατε”. Τότε γιατί ιδρύθηκε αυτό το Δικαστήριο; Αυτό έχει γίνει», πρόσθεσε.

«Περίπου 4 εκατομμύρια πρόσφυγες ήρθαν σε εμάς από τη Συρία αρχικά. 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες βρίσκονται τώρα στη χώρα μας. Κατά τη διάρκεια της καγκελαρίας της κ. Μέρκελ, εργαστήκαμε και συναντηθήκαμε πάνω σε αυτή τη διαδικασία.

Η πόρτα μας ήταν πάντα ανοιχτή γι’ αυτούς και είναι ανοιχτή και τώρα. Αν κάποιος από τη Μέση Ανατολή ή το Λίβανο έρθει στη χώρα μας, έχουμε κρατήσει την πόρτα μας ανοιχτή. Υπάρχουν επίσης Τουρκομάνοι στον Λίβανο. Η πόρτα μας είναι ανοιχτή».

«Έχουμε διαφορετικές απόψεις για το Ισραήλ. Η επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ήταν ένα τρομερό έγκλημα. Είμαστε της άποψης ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα της αυτοάμυνας», δήλωσε από πλευράς του ο Όλαφ Σολτς.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
«Η αποκλιμάκωση και η κατάπαυση του πυρός είναι απαραίτητες για να αποφευχθεί η εξάπλωση αυτής της σύγκρουσης. Πρέπει να υπάρξει λύση δύο κρατών».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ναι ,πολυ στεναχωριεται ο κουλης και ολοι αυτοι ( συριζα,πασοκ) ,για τα εξωτερικα και τα εσωτερικα… Στ αρχιδια τους και στο μουνι τους τα εχουν γραψει ολα, τα τσογλανια και τα ξεκωλα που μας κυβερνανε, αυτοι πουλησαν απο το 2010 κ μετα τη χωρα για 99 χρονια , τωωωωρα θα κωλωσουν? Μια Μαφια μας κυβερναει, με τη συνενοχη ενος ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥ λαου…Τελος!!!

Leave a Response