ΑΧΟΡΤΑΓΗ Η ΝΑΝΣΙ ΠΕΛΟΖΙ – ΘΕΛΕΙ ΝΑ “ΦΑΕΙ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΜΑΛΑ ΧΑΡΙΣ – “ΝΑ ΜΗΝ ΒΙΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ “ΣΤΕΨΟΥΜΕ” ΥΠΟΨΗΦΙΑ” ΕΙΠΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ

Κοινοποίηση:
Pelozi

Η Νάνσι Πελόζι ήταν από τις πρώτες που ζήτησαν την αποχώρηση του Τζο Μπάιντεν από τη διεκδίκηση εκ νέου της προεδρείας των ΗΠΑ. Ωστόσο, επειδή τελευταία ακούστηκε η Καμάλα Χάρις ως “αυτόματη” αντικαταστάτης του Μπάιντεν, η Πελόζι έβγαλε… νύχια!

Τόνισε την ανάγκη για μια ανοιχτή διαδικασία εκλογής του νέου υποψηφίου των Δημοκρατικών κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τα μέλη του κόμματος στην Καλιφόρνια.

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν 40 μέλη – εκπρόσωποι του Δημοκρατικού κόμματος στην Καλιφόρνια και ένα από τα βασικά θέματα συζήτησής τους ήταν η επόμενη μέρα σε περίπτωση που ο Τζο Μπάιντεν αποφάσιζε να αποσύρει την υποψηφιότητά του στις επικείμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τέσσερεις ανώνυμες πηγές που επικαλείται το Politico, οι Δημοκρατικοί συζήτησαν για τα ενδεχόμενα μειονεκτήματα μιας βιαστικής «στέψης» της αντιπροέδρου του κόμματος, Κάμαλα Χάρις, ως την επόμενη υποψήφια πρόεδρο.

Οι πηγές αυτές αποκάλυψαν ότι η πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων ήταν μια μόνο από τους πολλούς Δημοκρατικούς της πολιτείας της Καλιφόρνια που υποστήριξε πως ένας άμεσος διορισμός, χωρίς ανταγωνισμό και ψηφοφορία θα ήταν «απωθητικός για τους ψηφοφόρους».

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ, αυτό που ανησυχεί τους Δημοκρατικούς δεν είναι οι δυνατότητες της Χάρις ως πολιτικός -μάλιστα, αρκετοί ήταν εκείνοι που κατέστησαν σαφές πως η Χάρις θα έπρεπε να είναι η επόμενη πρόεδρος.

Αυτό που φαίνεται να τους προβληματίζει είναι ο τρόπος που θα γίνει αυτή η μετάβαση και οι πιθανές επιπτώσεις στο εκλογικό αποτέλεσμα εάν ο/η νέος/α πρόεδρος επιλεγεί από την ελίτ των Δημοκρατικών και όχι από τη βάση του κόμματος.

Σημειώνουμε ότι γενικά οι Αντιπρόσωποι της Καλιφόρνια, στην οποία διαμένει και η Κάμαλα Χάρις, συγκαταλέγονται στους ισχυρότερους υποστηρικτές της Χάρις, αλλά παρόλα αυτά η αντίληψη ότι δεν πρέπει να πάρει αυτόματα το χρίσμα παραμένει.

«Η Νάνσι ήταν η κύρια υποστηρίκτρια της άποψης ότι η διαδικασία επιλογής του νέου προέδρου θα έπρεπε να είναι ανοιχτή σε όλο το κόμμα» εκμυστηρεύτηκε στο Politico πρόσωπο που ενημερώθηκε για τα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη αλλά ζήτησε να παραμείνει ανώνυμο για να αποφύγει τυχόν κυρώσεις από την ηγεσία του κόμματος.

Ο διάλογος σχετικά με την «επόμενη μέρα» μετά από μια πιθανή παραίτηση του Μπάιντεν κλιμακώνεται πλέον σε κάθε επίπεδο του Δημοκρατικού κόμματος, αλλά η είδηση πως η Πελόζι ηγείται μιας τέτοιας συζήτησης προκαλεί μεγάλο ενδιαφέρον.

Υπενθυμίζουμε ότι η ίδια ήταν ανάμεσα στα πρώτα άτομα που εξέφρασαν δημόσια και ιδιωτικά ανησυχίες σε σχέση με την καταλληλότητα του Μπάιντεν, μετά το καταστροφικό ντιμπέιντ της 27ης Ιουνίου.

Πάντως, όπως μεταδίδει το Politico, δε συμφωνούν όλοι ούτε με την άποψη ότι ο Μπάιντεν πρέπει να παραιτηθεί, αλλά ούτε και με την ιδέα των εσωτερικών εκλογών σε περίπτωση παραίτησής του.

«Ορισμένοι βλέπουν τη στάση της Πελόζι ως μια προσπάθεια να επιβραδύνει την Χάρις και να επιτρέψει σε άλλους υποψήφιους να κάνουν την εμφάνισή τους», γράφει το Politico.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Η Harris δεν μπορεί να κερδίσει τον Trump και γι αυτό κλωτσάει η πρώην κυρά. Βέβαια η Harris κατάγεται από την California, κι έχει πολλούς υποστηρικτές από εκεί, άσχετα αν χασκογελάει όπως ο Μητσοτάκης. Σοβαρά το λέω, ψάξτε και θα δείτε πως σκάει στα γέλια με αυτά που λέει η ίδια σε ομιλίες της.

  2. Κάτι μου βγάζει αυτή η γυναίκα. Γουστάρω!!

Comments are closed.