ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ – ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΟΠΟΥ ΔΙΑΜΕΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΙΟ ΚΥΑΝΟΚΡΑΝΩΝ ΤΟΥ ΟΗΕ ΧΤΥΠΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Κοινοποίηση:
press

Οι ειρηνευτικές δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών κατηγορούν εκ νέου Ισραηλινούς στρατιώτες για πυρά σε παρατηρητήριο στο νότιο Λίβανο, προσθέτοντας ότι η στάση του Ισραήλ είναι «εξαιρετικά προκλητική». Την ώρα που νέες διπλωματικές προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός δημιουργούν προσδοκίες έτσι ώστε να επιστρέψουν και οι όμηροι που κρατά η Χαμάς, συνεχίζεται το σφυροκόπημα του ισραηλινού στρατού και στον Λίβανο.

«Στις 22 Οκτωβρίου, οι ειρηνευτικές δυνάμεις που σταθμεύουν σε ένα μόνιμο σημείο παρατήρησης κοντά στον οικισμό Ντουχέιρα παρατήρησαν Ισραηλινούς στρατιώτες οι οποίοι εκκαθάριζαν κτίρια σε έδαφος του Λιβάνου. Αφού διαπίστωσαν ότι παρακολουθούνταν, (οι Ισραηλινοί στρατιώτες) άνοιξαν πυρ κατά του σημείου ασφαλείας. Οι φύλακες του ΟΗΕ αποσύρθηκαν από τη θέση τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Υπενθυμίζουμε στις IDF και σε όλους τους φορείς τις υποχρεώσεις τους να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την προστασία του προσωπικού και της περιουσίας των Ηνωμένων Εθνών. Οποιαδήποτε σκόπιμη επίθεση εναντίον τους αποτελεί σοβαρή παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και της απόφασης 1701» αναφέρει σε ανάρτησή της η UNIFIL.

Εκτός όμως από το φυλάκιο, τα ξημερώματα, ξενοδοχείο όπου διέμεναν εργαζόμενοι από 7 μέσα μαζικής ενημέρωσης έγινε στόχος των Ισραηλινών. Σε μήνυμα του ο Υπουργός Τύπου του Λιβάνου δήλωσε ότι ο ισραηλινός στρατός πρόδωσε τους δημοσιογράφους στον ύπνο τους κι έκανε λόγο για καλά σχεδιασμένη δολοφονία, καθώς εκεί βρίσκονταν 18 δημοσιογράφοι, όπως μεταδίδει η Ελβίρα Κρίθαρη.

Οι τρεις νεκροί δημοσιογράφοι είναι ο Γαζάν Ναζάρ, ο, Μοχάμεντ Ρέντα, τεχνικός, εργαζόμενος στον τηλεοπτικό σταθμό Αλ Μαγιεντίν, καθώς και ο Γουισάμ Κασέμ, οπερατερ για το δίκτυο Αλ Μανάρ, που πρόσκειται στη Χεζμπολάχ. Σε 11 ανέρχεται ο απολογισμός των νεκρών δημοσιογράφων από τον Οκτώβρη του 2023.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ME THN ΠΛΑΤΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΓΚΕΣ!!! ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΧΩΡΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ…ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΛΑΤΕΣ!!! ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΛΟΜΠΥ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΕΝΤΟ….

Leave a Response