Εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες που βρίσκονται στην Τουρκία “σπρώχνουν” τέσσερις χώρες: η Βουλγαρία, η Αυστρία, η Ρουμανία και η Ουγγαρία, οι οποίες συμφώνησαν στην δημιουργία κοινής στρατιωτικής δύναμης για τη φύλαξη των βουλγαροτουρκικών συνόρων.
Η αύξηση της φύλαξης, μοιραία θα οδηγήσει σε νέα πίεση των αποκαλούμενων «ροών» στον Έβρο και τα νησιά καθώς οι αλλοδαποί θα επιλέξουν την ελληνοτουρκική μεθόριο ως τον πιο πρόσφορο τρόπο για να βρεθούν σε χώρα της ΕΕ.
Η Ελλάδα πέρα από μερικά χιλιόμετρα φράχτη δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για τη φύλαξη της μεθορίου που χρησιμοποιείται ούτως ή άλλως από τους αλλοδαπούς.
Η συμφωνία για τη συγκρότηση μονάδας αξιωματικών της Συνοριακής Αστυνομίας από τις τέσσερις χώρες υπογράφηκε επίσημα τη Δευτέρα στο Σβίλενγκραντ της νότιας Βουλγαρίας από τους διευθυντές της Συνοριακής Αστυνομίας της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, της Εθνικής Αστυνομίας της Ουγγαρίας και τον Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Ασφάλειας του υπουργείου Εσωτερικών της Αυστρίας.
Η στρατιωτική αυτή δύναμη θα αποτελείται από 120 αξιωματικούς.
«Εάν δεν είμαστε σε θέση να προστατεύσουμε τα εξωτερικά μας σύνορα, αυτό σημαίνει ότι δεν θα είμαστε σε θέση να προστατεύσουμε ούτε τα εσωτερικά μας σύνορα», προειδοποίησε ο υπουργός Εσωτερικών της Ουγγαρίας Σάντορ Πίντερ.
Σημείωσε ότι με τη συμφωνία αυτή η χώρα του υποστηρίζει τις προσπάθειες για την προστασία του χώρου Σένγκεν και των εξωτερικών συνόρων και χαιρέτισε την είσοδο της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας στον χώρο αυτό.
Η δημιουργία της στρατιωτικής δύναμης αποτελεί ένα ακόμη ισχυρότερο μέτρο προστασίας που παρέχει ασφάλεια, σύμφωνα με τον Ρουμάνο υπουργό Εσωτερικών Καταλίν Πρεντόιου.
«Η οργανωμένη παράνομη μετανάστευση είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και μια μεγάλη επιχείρηση που αποσταθεροποιεί τις χώρες. Επιπλέον οι οργανωμένες μεταναστευτικές ροές σημαίνουν επίσης διακίνηση ναρκωτικών και όπλων», τόνισε.
Επισήμανε ακόμη ότι η χώρα του θα επιμείνει σε περισσότερη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και εδραίωση του Frontex, καθώς και σε επενδύσεις στην τεχνολογία και στον εξοπλισμό της Αστυνομίας των Συνόρων.
Η Αυστρία προωθεί αποτελεσματικά μέτρα ασφάλειας των συνόρων εδώ και χρόνια, δήλωσε εκ μέρους του αυστριακού υπουργείου Εσωτερικών ο Φραντς Ρουφ. Διευκρίνισε ότι οι προσπάθειες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο δείχνουν ότι η χώρα του είναι σθεναρά κατά της παράτυπης μετανάστευσης και της διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων.
Εκτίμησε ότι η υπογραφή του μνημονίου είναι σημαντικό βήμα για τη μελλοντική συνεργασία μεταξύ της Αυστρίας και της Βουλγαρίας. Ο Ρουφ επεσήμανε ότι οι αξιωματικοί που στέλνονται από την Αυστρία είναι εξαιρετικά καλά εκπαιδευμένοι και με διεθνή εμπειρία.
Μετά το τέλος της επίσημης συνάντησης, ο διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Συνοριακής Αστυνομίας Άντον Ζλατάνοφ δήλωσε ότι με το νέο στρατιωτικό σώμα η κύρια δέσμευση για την προστασία των βουλγαροτουρκικών συνόρων θα παραμείνει στη συνοριακή αστυνομία και τον στρατό της Βουλγαρίας με 1.500-1.600 συνοριοφύλακες και εκατοντάδες στρατιώτες.
Διαβεβαίωσε ότι η μεταναστευτική πίεση είναι προς το παρόν χαμηλή, αλλά αναμένεται να αυξηθεί το καλοκαίρι. Πέρυσι, δήλωσε, μεγάλος αριθμός οργανωμένων εγκληματικών ομάδων διακίνησης εξουδετερώθηκε από κοινού με τη Γενική Διεύθυνση Καταπολέμησης Οργανωμένου Εγκλήματος, την εθνική αστυνομία και την Κρατική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας της Βουλγαρίας.
Όσον αφορά τους αστυνομικούς στα σύνορα με την Ελλάδα μετά την ένταξη της Βουλγαρίας στον χώρο Σένγκεν, ο Ζλατάνοφ εξήγησε ότι ο αριθμός τους είναι ο ίδιος, ωστόσο δεν βρίσκονται πλέον στα φυλάκια των συνοριακών περασμάτων, αλλά στους δρόμους κοντά στα σύνορα.
Ο Βούλγαρος υπουργός Εσωτερικών Ντανιέλ Μίτοφ τόνισε ότι η φύλαξη των εξωτερικών ευρωπαϊκών συνόρων δεν μπορεί και δεν θα πρέπει να αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των κρατών μελών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.
Ο νέος στρατιωτικός σχηματισμός θα συμπληρώσει το έργο της βουλγαρικής συνοριακής Αστυνομίας, δήλωσε και ανακοίνωσε ότι χάρη και στη συνεργασία με την τουρκική πλευρά, αναφέρεται σταθερή τάση μείωσης της μεταναστευτικής πίεσης προς τη Βουλγαρία από την Τουρκία, με την αποτελεσματική προστασία των συνόρων να παραμένει κορυφαία προτεραιότητα.
Οι αρμόδιοι επικεφαλής των στρατιωτικών δυνάμεων των τεσσάρων χωρών θα διατηρούν μια αποτελεσματική διασύνδεση μεταξύ τους και θα προβαίνουν σε επαγγελματική ανάλυση της στρατιωτικής αυτής δύναμης, εξήγησε ο Μίτοφ.
άχρηστοι για όλα άχρηστη είμαστε ανάξιοι
η ελλαδα ειναι woke 2.0, φιλικη στους μεταναστες κλπ κλπ το 41 συντομα θα γινει 14….ερχεται..
Η ΜΟΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΡΜΟΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΟΛΕΘΡΟΣ ΣΥΝΤΟΜΑ