ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ; ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΗΠΑ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΓΙΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΕ ΡΩΣΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ – ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Κοινοποίηση:
_133224426_reumissile

Όπως μεταδίδουν ξένα ΜΜΕ ΗΠΑ και Βρετανία έχουν λάβει την απόφασή τους να επιτρέψουν στον στρατό του Ζελένσκι να κτυπήσει στόχους εντός της Ρωσίας.

Όπως αναφέρει το Axios oi Antoiny Bl;inken και David Lammy πρόκειται να επισκεφθούν το Κίεβο προκειμένου να γνωστοποιήσουν στον Ουκρανό πρόεδρο Β.Ζελένσκι ότι έχει την άδεια να κτυπήσει βαθιά στο ρωσικό έδαφος.

Σε ότι αφορά την αμερικανική άδεια αυτή αφορά τους πυραύλους ATACMS οι οποίοι έχουν μια εμβέλεια της τάξης των 160 χλμ. με 300 χλμ. (ανάλογα της έκδοσης των  ATACMS που έχει παραλάβει) και κατευθύνονται στο στόχο τους μέσω GPS.

Η Ρωσία έχει κατηγορήσει τις ΗΠΑ ότι η στοχοποίηση γίνεται από Αμερικανούς ειδικούς και συμβούλους καθώς οι Ουκρανοί δεν έχουν λάβει την απαραίτητη εκπαίδευση, υποδηλώνοντας την αμερικανική ανάμιξη.

Σε ότι αφορά τη Βρετανία είναι άγνωστο ποιο σύστημα αυτή αφορά αλλά πιθανότερα αυτή είναι για τους Storm-Shadow οι οποίοι εκτοξεύονται από βομβαρδιστικά Su-24 και έχουν σημαντικά μεγαλύτερη εμβέλεια έως και 500 χλμ.

Και σε αυτή την περίπτωση οι Ρώσοι κατηγορούν την Βρετανία ότι τα δεδομένα στοχοποίησης και ψηφιακά γεωδαιτικά δεδομένα φορτώνονται στους πυραύλους  από Βρετανούς ειδικούς.

Είναι άγνωστο εάν η άδεια αυτή ικανοποιήσει πλήρως τον Ζελένσκι. Αυτό γιατί οι Ουκρανοί ζητούν όπλα πολύ μεγαλύτερης εμβέλειας έως και 2.000 χλμ. προκειμένου να κτυπήσουν τις βάσεις των ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών, αλλά οι ΗΠΑ έχουν αρνηθεί -για την ώρα – να τους δώσουν.

Η Ρωσία φυσικά έχει δηλώσει κατ΄επανάληψη ότι όταν διακρίνει ότι βρίσκεται υπό απειλή που έχει σχέση με την ίδια την ύπαρξη του ρωσικού έθνους τότε θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, κάτι που αποτελεί διακαή πόθο του Ουκρανού πρόεδρου, προκειμένου να σύρει το ΝΑΤΟ σε μια σύγκρουση με τη Ρωσία για να διασωθεί  ο ίδιος προσωπικά ιδανικά πριν τις επερχόμενες εκλογές των ΗΠΑ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. Η Ρωσία χτυπάει εντός άλλου κράτους; Ναι. Έτσι θα κάνει και η Ουκρανία. Εσάς όταν σας χτυπήσει κάποιος μέσα στο σπίτι σας, δεν θα αντιδράσετε; Ναι, η Ουκρανία πήρε δυτικά όπλα. Και; Και η Ρωσία πήρε όπλα από Ιράν και Β. Κορέα. Και; Το άρθρο είναι η επιβεβαίωση του φόβου της Ρωσίας για την τεχνολογία των δυτικών όπλων. Τα βρετανικά storm shadow (αντίστοιχα των scalp που έχουν τα ελληνικά rafale) είναι καταστροφικά όπλα λόγω της ακρίβειάς τους.

    1. τωρα εσυ εισαι ελληνας και υποστηριζεις ουκρανια? σαν εσενα τους αντιπατριωτες επρεπε ν τους κρεμανε

      1. Προτιμώ Ουκρανία φιλαράκι, σε σχέση με τον Πούτιν σας που ασπάζεται δημοσίως το κοράνι δίπλα στον ισλαμοτζιχάντη καντίροφ. Σε καμία περίπτωση η υποεξοπλισμένη Ουκρανία δεν ήταν σε θέση να ξεκινήσει πόλεμο με την πάνοπλη Ρωσία και δεν θα το έκανε. Ο σταλινοφασίστας ο Πούτιν ξεκίνησε την εισβολή. Η Ρωσία νόμιζε ότι οι δυτικοί δεν θα έδιναν βοήθεια στο Κίεβο επειδή δεν είναι νατοϊκή χώρα.

        1. Γλυφε του βρώμικους Ναζί Προτιμάς τι τους φασίστες που ακολουθούν εντολές των σοδομιστων ανώμαλων Ναζί Νατοϊκών??? μπράβο λεβέντη και ο Ερντογάν εχθές διέταξε τον Πούτιν να γυρίσει πίσω την Κριμαία στους Ναζί.. πολύ ωραία να τους χερεσαι τους Μπαντέρας…

  2. Απίστευτο θράσος αν δεν είχαν εκλογές σε 2 μήνες θα είχε ξεκινήσει τρίτος παγκόσμιος πόλεμος, όλα δείχνουν ότι αυτό θέλει το ραμολιμέντο θα κάνουν τα πάντα για να μην χάσει τον πόλεμο… Μπορεί να χτυπήσουν και πυρηνικό εργοστάσιο εύκολα τα drones γίνονται πύραυλοι από τον Ιούνιο άρχισαν τις επιθέσεις εντός Ρωσίας… Μέχρι να φύγει ο παππούς θα δούμε και άλλες εκπλήξεις, λογικά προετοιμάζει εισβολή του ΝΑΤΟ με στόχο την προστασία του ουκρανικού εναέριου χώρου…

  3. Σε ότι αφορά τη Βρετανία είναι άγνωστο ποιο σύστημα αυτή αφορά αλλά πιθανότερα αυτή είναι για τους Storm-Shadow οι οποίοι εκτοξεύονται από βομβαρδιστικά Su-24 και έχουν σημαντικά μεγαλύτερη εμβέλεια έως και 500 χλμ. ; Γραφετε οτι ναναι ,απο ποτε ο βρετανικοι πυραυλοι χησιμοποιουνται απο Ρωσικα αεροσκαφοι ?

    1. Ούτε τα βασικά δεν ξέρεις οι πύραυλοι Storm Shadow μπορούν να φορτωθούν και στα τροποποιημένα Su-24 μέχρι Mirage 2000 και Rafale αλλά δεν μας τα δίνουν οι Βρετανοί εμείς έχουμε τα SCALP EG που είναι τα ίδια…

    1. Δεν γίνεται επειδή συμφώνησαν με τους Εβραίους να μην πάθει τίποτα, με αντάλλαγμα την προστασία του Bashar al-Assad και να μην στέλνουν όπλα στην Ουκρανία…

Leave a Response