ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΤΤΙΛΑ: Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ: ΕΦΤΑΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΦΙΕΣΤΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ – ΑΝΕΥΡΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΥ

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έφτασε στην κατεχόμενη Κύπρο εκτελώντας παράνομη “επίσκεψη”.

Έφτασε στις 9.30 το πρωί στην κατεχόμενη Κύπρο, ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εκτελεί παράνομη “επίσκεψη” για τους άθλιους “εορτασμούς” του κατοχικού καθεστώτος.

Στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου τον Τούρκο Πρόεδρο ανέμενε ο κατοχικός ηγέτης, η παράνομη ψευτο-«κυβέρνηση», οι αρχηγοί των ΤΕΔ που βρίσκονται στα κατεχόμενα, πλήθος άλλων αξιωματούχων, καθώς και οι ηγέτες της τουρκικής αντιπολίτευσης, Ογκιούρ Οζέλ και της τουρκοκυπριακής, Τουφάν Ερχιουρμάν.

Με πανηγύρια, νταούλια και βιολιά οι Τούρκοι θα “εορτάσουν” την άνανδρη και βάρβαρη εισβολή εναντίον της Κύπρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν συνοδεύεται από τον αρχηγό των “Γκρίζων Λύκων”, τον φασίστα Μπαχτσελί, όπως είχε ανακοινωθεί από την τουρκική προεδρία πριν από δέκα μέρες.

Στην κατεχόμενη Κερύνεια θα πραγματοποιηθούν καταθέσεις στεφάνων στην παραλία της απόβασης ενώ χθες το απόγευμα έγινε ακροβατική επίδειξη από το αεροπορικό σμήνος «Τουρκικά Αστέρια» και πέρασαν 50 πλοία μπροστά από το ξενοδοχείο Dome στη κατεχόμενη Κερύνεια.

Θυμίζουμε ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση στη κατεχόμενη Λευκωσία και στο πλαίσιο της θα μιλήσουν ο Ερσίν Τατάρ και ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ως νέα απόβαση στην Κύπρο χαρακτηρίζε προ ημερών ο τουρκικός τύπος την μάζωξη επισήμων στα κατεχόμενα για τους προκλητικούς εορτασμούς των 50χρονων της εισβολής.

Υπενθυμίζεται ότι αργά το απόγευμα φτάνει στις ελεύθερες περιοχές ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση στο Προεδρικό.

Στο μεταξύ, υπό τον συντονισμό της Προεδρίας Αμυντικών Βιομηχανιών της Τουρκίας χθες εγκαινιάστηκε στην κατεχόμενη Λευκωσία η «έκθεση αμυντικής βιομηχανίας για την 50η επέτειο», με την συμμετοχή 16 τουρκικών εταιρειών αμυντικής βιομηχανίας με τα προϊόντα τους.

Στο πλαίσιο αυτής της έκθεσης χθες πέταξαν πάνω από την κατεχόμενης Λευκωσίας τα drones Akıncı που κατασκευάζει η τουρκική αμυντική εταιρεία Baykar.

Χθες το βράδυ, στην παραλία της απόβασης στο Πέντε Μίλι δόθηκε συναυλία με την συμφωνική ορχήστρα του τουρκικού στρατού και πλήθος κόσμου, όπου παρουσιάστηκε το επετειακό τραγούδι που προώθησε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας και ερμηνεύει ο Τούρκος καλλιτέχνης Φερχάτ Γκιοτσέρ.

Το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) θα προτείνει παράνομο «ψήφισμα» για το Κυπριακό στην παράνομη ψευτο-«βουλή», παρόμοιο με το ψήφισμα της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης με αφορμή την 50η μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί, η εκτελεστική επιτροπή του Κόμματος Εθνικής Ενότητας, συνεδρίασε χθες και χαιρέτισε την ομόφωνη απόφαση της τουρκικής Βουλής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΕ, «η κεντρική Εκτελεστική επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη ότι το έδαφος των διαπραγματεύσεων για ομοσπονδία έχει εγκαταλειφθεί, τονίζει ότι η μοναδική και τελική λύση στο νησί είναι η συνέχιση της πολιτικής για δύο κράτη με την επιβεβαίωση της κυριαρχικής ισότητάς και του ίσου διεθνούς καθεστώτος μας και θα πρέπει να αγωνιστούμε μαζί για την άρση των περιορισμών και των απομονώσεων που έχουν επιβληθεί στη χώρα μας και η (παράνομη) “τδβκ” να πάρει τη θέση που της αρμόζει στη διεθνή σκηνή».

Η κεντρική εκτελεστική επιτροπή του ΚΕΕ ενέκρινε επίσης ομόφωνα την υποβολή πρότασης ψηφίσματος με αυτές τις απόψεις, προστίθεται.

Αναφέρεται επίσης ότι στη συνεδρία, υπό τον πρόεδρο του ΚΕΕ Ουνάλ Ουστέλ, συζητήθηκαν και τρέχοντα θέματα.

Δεν αναφέρεται πότε θα υποβληθεί αυτό το σχέδιο «ψηφίσματος» κι αν θα ζητηθεί η πραγματοποίηση έκτακτης συνεδρίας της ψευτο-«βουλής», που κανονικά έχει κλείσει για διακοπές, στην παρουσία και του Τούρκου Προέδρου που έφτασε σήμερα για την απαράδεκτη παρέλαση για την 50η μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. το Μιτσοτάκη πήγε για να γιορτάσει που χάσαμε το μισό νησί;

Comments are closed.