(ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ) -ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΡΗΞΗ! ΧΤΥΠΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΒΗΡΥΤΟ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ! ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ… – ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ! ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΚΑΙ 7 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ..(ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
Χ1

Γυναίκα σκοτώθηκε και άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν από το ισραηλινό πλήγμα, ανέφεραν τα δημόσια μέσα ενημέρωσης του Λιβάνου και μια πηγή προσκείμενη στις υπηρεσίες ασφαλείας.

Άλλη πηγή, προσκείμενη στη Χεζμπολάχ, έκανε λόγο για τουλάχιστον δύο νεκρούς.

Νεότερη ενημέρωση:

Αυτό που η Δύση φοβόταν, σχετικά με κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, μετά την πολύνεκρη επίθεση στα Υψίπεδα του Γκολάν, φαίνεται πως είναι γεγονός, καθώς οι Ισραηλινοί εξαπέλυσαν επίθεση στο κέντρο της Βηρυτού προκειμένου να χτυπήσουν υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ.

Ανώτατος αξιωματούχος του Λιβάνου υποστήριξε ότι δεν είναι ακόμη γνωστό εάν έχει πεθάνει ο διοικητής της ισλαμιστικής οργάνωσης που βρέθηκε στο στόχαστρο της επίθεσης.

Το πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου ανέφερε ότι ισραηλινό πλήγμα είχε στόχο την περιοχή γύρω από το Συμβούλιο Σούρα της Χεζμπολάχ στη συνοικία Χαρέτ Χρέικ.

Η Βηρυτός βρίσκεται εδώ και ημέρες σε κατάσταση συναγερμού αναμένοντας ισραηλινά αντίποινα για χτύπημα στο Ματζτάλ Σαμς στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στόχος της ισραηλινής επίθεσης ήταν ο Hajj Mohsin, ο οποίος φέρεται να είχε τον συντονισμό της επίθεσης στα Υψίπεδα του Γκολάν όπου και σκοτώθηκαν 12 παιδιά και νεαροί ενήλικες.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι έδωσε απάντηση στη Χεζμπολάχ με την επίθεση στη Βηρυτό. Ειδικότερα, μια πολύ ισχυρή έκρηξη ακούστηκε από τα νότια προάστια της Βηρυτού και πυκνός καπνός υψωνόταν από την περιοχή αυτή που θεωρείται προπύργιο της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Reuters.

livanos-reuters

Προηγούμενη ενημέρωση:

Μια πολύ ισχυρή έκρηξη ακούστηκε από τα νότια προάστια της Βηρυτού και πυκνός καπνός υψωνόταν από την περιοχή αυτή που θεωρείται προπύργιο της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Reuters.

Israeli soldiers fire from their position on board the Israeli Navy Ship Lahav during a rare tour of Israel's offshore Leviathan gas field in the Mediterranean Sea, Tuesday, Sept. 29, 2020. After a coronavirus-related delay, Israel's navy is preparing for the long-awaited arrival of its next generation of missile boats - giving it a powerful new tool to defend its strategic natural gas industry from the threat of the Lebanese militant group Hezbollah. (AP Photo/Ariel Schalit)

pligm

Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας είπε ότι το πλήγμα είχε ως στόχο έναν υψηλόβαθμο διοικητή της σιιτικής οργάνωσης, η τύχη του οποίου παραμένει προς το παρόν αδιευκρίνιστη. Άλλη πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ είπε ότι επρόκειτο για «ισραηλινό πλήγμα».

Η πόλη ήταν σε επιφυλακή τις τελευταίες ημέρες, αναμένοντας τα ισραηλινά αντίποινα για το πλήγμα στο κατεχόμενο Υψίπεδο του Γκολάν, από το οποίο σκοτώθηκαν 12 παιδιά και νέοι. Το Ισραήλ και οι ΗΠΑ κατηγορούν για αυτήν την επίθεση τη Χεζμπολάχ, η οποία ωστόσο αρνείται κάθε ευθύνη.

Το περιστατικό έρχεται μετά από τη υπόσχεση που έδωσε χθες (29/7) ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ότι θα δοθεί «σκληρή απάντηση» μετά τον βομβαρδισμό που στοίχισε τη ζωή σε 12 νέους σε αυτήν την πόλη, στο προσαρτημένο υψίπεδο του Γκολάν.

«Τα παιδιά αυτά είναι δικά μας παιδιά. Το κράτος του Ισραήλ δεν θα αφήσει, και δεν μπορεί να αφήσει, να περάσει αυτό. Η απάντησή μας θα έρθει και θα είναι σκληρή», είπε ο Νετανιάχου.

ββ

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο, από την ισλαμιστική οργάνωση Χεζμπολάχ, η οποία ωστόσο αρνείται ότι είχε κάποια ανάμιξη στο πλήγμα.

Πολλές είναι οι χώρες που συστήνουν στους πολίτες τους να αποχωρήσουν από τον Λίβανο.

Η Βρετανία συνέστησε χθες στους πολίτες της να φύγουν από τον Λίβανο, ενώ εντείνονται οι προσπάθειες για να αποτραπεί μια κλιμάκωση μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ μετά την πολύνεκρη επίθεση στο κατεχόμενο Γκολάν.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε επίσης ανακοίνωση σχετικά με την αποφυγή επισκέψεων στο Ισραήλ, τον Λίβανο, τα παλαιστινιακά εδάφη και το Ιράν.

«Υπενθυμίζονται συναφείς ανακοινώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών, με τις οποίες συνιστάται η αποφυγή επισκέψεων στον Λίβανο, εκτός των άκρως απαραίτητων, καθώς και η αναχώρηση των επισκεπτών από τη χώρα» αναφέρεται στην νεότερη ανακοίνωση.

Το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου μετέδωσε ότι το ισραηλινό πλήγμα είχε ως στόχο την περιοχή όπου εδρεύει το Συμβούλιο Σούρα (αντίστοιχο του πολιτικού γραφείου) της Χεζμπολάχ, στη συνοικία Χαρέτ Χρέιτ.

Ο Haj Mohsen, γνωστός και ως Fuad Shukr:

Β1

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Παμε αδερφια Ισραηλιτες, ισοπεδωστε μια για παντα τα μουσλιμια και τους άραβες ώστε να καθαρίσει η πλάση από την ωμή τους βαρβαροτητα και τα σιχαμένα κεμπαπ τους…οι πραγματικοί Έλληνες θα ειναι παντα στο πλευρό των Εβραίων αδερφών μας.

  2. ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΞΕΜΠΛΕΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΛΙΚΑ ΕΒΡΑΙΟΝΑΖΙΔΙΑ.

  3. Προβοκατσιες του καθε πολεμου! Μυστικες υπηρεσιες ιδιως Μωσαντ, CIA που ειναι αδερφακισ φταιει εκεινος δεν φταιει ο αλλος! Βλαδιμηρε για κατεβα παρακατω γιατι ξεφευγει το πραμα προτου μας αφησει χρονους το σαψαλο! Ο χασαπης των βαλκανιων!

Comments are closed.