ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ Η ΧΑΜΑΣ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΙΝΟΥΑΡ – ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΙΕΤΑΞΕ Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΦΟΒΟΥΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ – ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΜΗΡΩΝ

Κοινοποίηση:

“Ο ηγέτης της Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, αρχιτέκτονας των επιδρομών της οργάνωσης τον Οκτώβριο του 2023 στο νότιο Ισραήλ που έγιναν η πλέον αιματηρή ημέρα στην ιστορία της χώρας, σκοτώθηκε στη μάχη”, δήλωσε σήμερα ο Χαλίλ Αλ-Χάγια, δεύτερος στην ιεραρχία της Χαμάς στη Γάζας και βασικός διαπραγματευτής της οργάνωσης.

Νωρίτερα, ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε ότι η παλαιστινιακή οργάνωση δεν μπορεί να εξαλειφθεί με τη δολοφονία των ηγετών της, και είχε αποφύγει να επιβεβαιώσει το θάνατο του Γιαχία Σινουάρ.

«Η Χαμάς είναι ένα απελευθερωτικό κίνημα που καθοδηγείται από ανθρώπους που αναζητούν την ελευθερία και την αξιοπρέπεια και αυτό δεν μπορεί να εξαλειφθεί», δήλωσε στο AFP ο Μπασέμ Ναΐμ, ανώτερο μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς.

Σε δήλωσή του, απαρίθμησε αρκετούς ηγέτες της Χαμάς που σκοτώθηκαν στο παρελθόν και δήλωσε ότι ο θάνατός τους είχε ενισχύσει τη δημοτικότητα της ομάδας.

«Φαίνεται ότι το Ισραήλ πιστεύει ότι η δολοφονία των ηγετών μας σημαίνει το τέλος του κινήματός μας και του αγώνα του παλαιστινιακού λαού», δήλωσε ο Ναΐμ.

«Η Χαμάς κάθε φορά γινόταν ισχυρότερη και πιο δημοφιλής και αυτοί οι ηγέτες έγιναν ένα σύμβολο για τις μελλοντικές γενιές που θα συνεχίσουν το ταξίδι προς μια ελεύθερη Παλαιστίνη».

Πάντως, ο Νετανιάχου ανέφερε ότι ο θάνατος του Σινουάρ σηματοδοτεί την αρχή του τέλους για τον πόλεμο στη Γάζα και κάλεσε τη Χαμάς να παραδώσει τα όπλα και να απελευθερώσει τους ομήρους. Εν τω μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο, όπου έχουν καταγραφεί οι τελευταίες στιγμές του ηγέτη της Χαμάς. Από την πλευρά της, η αντιπροσωπεία του Ιράν στον ΟΗΕ διεμήνυσε ότι η εξόντωση του Σινουάρ θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο «το πνεύμα της αντίστασης».

Εκτακτη σύσκεψη στο Ισραήλ

Σύμφωνα με τα ισραηλινά Μέσα ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για σήμερα, όπου αναμένεται να τεθούν όλα επί τάπητος: η εξόντωση Σίνουαρ και η Γάζα, η εσωτερική ασφάλεια, το Βόρειο Μέτωπο, η απάντηση στο Ιράν αλλά και οι προσπάθειες εντοπισμού του αδελφού του Σινουάρ. Θα πραγματοποιηθεί επιπρόσθετα ειδική διαβούλευση με αποκλειστικό θέμα την τύχη των ομήρων.

Την ίδια ώρα οι πιέσεις στο εσωτερικό αυξάνονται, με τους συγγενείς των ομήρων να καλούν τον Νετανιάχου να δώσει προτεραιότητα στο ζήτημα. Προγραμματίζονται νέες διαδηλώσεις για απόψε, με τους συγγενείς να δηλώνουν ότι φοβούνται πια πως, όσοι όμηροι είναι ζωντανοί, κινδυνεύουν να εκτελεστούν ως αντίποινο για την εξουδετέρωση του Σινουάρ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Αυτό ήταν το drone που τον σκότωσε, ή άλλο;
    Πάντως αν ήταν ελικοφόρο κι αυτός εύστοχος φαντάζομαι ότι θα το κατέρριπτε και με το ξύλο πριν να τον πετύχει.

Leave a Response