ΕΦΙΑΛΤΗΣ! ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΕΙ Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ – ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΟΣΟ ΣΤΟ “ΤΙΜΟΝΙ” ΕΙΝΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ…

Κοινοποίηση:
dims.apnews

Μια σειρά από παράξενα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στη Μεγάλη Βρετανία τις τελευταίες εβδομάδες υποδηλώνουν ότι το χρηματοπιστωτικό της σύστημα έφτασε στα πρόθυρα της κατάρρευσης, πιθανώς ως συνέπεια της χρεοκοπίας της Ουκρανίας.
Το τελευταίο πράγμα που θα πουν οι άνθρωποι της εξουσίας είναι η αλήθεια, αλλά, αν σκάψουμε σε σκοτεινά μέρη και συνδέσουμε τις τελείες, το συμπέρασμα πρακτικά βγαίνει από μόνο του.
Οι συνέπειες για τη Βρετανία και πιθανώς για άλλα κράτη θα είναι ακραίες… Και αν δεν μας πολυενδιαφέρει για την Αγγλία, μας ενδιαφέρει και πολύ μάλιστα το μέλλον της Ελλάδας. Μίας χώρας που η οικονομία είναι σε άθλια κατάσταση και συνεχίζει να δίνει όπλα και γενικά να στηρίζει το  καθεστώς Ζελένσκι.

Οι ταραχές

Τα μαχαιρώματα τριών κοριτσιών (6, 7 και 9 ετών) στο Southport του Ηνωμένου Βασιλείου στις 29 Ιουλίου προκάλεσαν εκτεταμένες ταραχές και συγκρούσεις στη Βρετανία, ιδίως μεταξύ της μουσουλμανικής κοινότητας και με αυτούς που αποκαλούσε ο πρωθυπουργός Keir Starmer τραμπούκους.

Η αντίδραση των Aρχών ήταν οργουελική, συμπεριλαμβανομένης μιας συνεχούς καταστολής της ελευθερίας του λόγου.
Αλλά φαίνεται ότι οι ταραχές και οι συγκρούσεις δεν ήταν τόσο εκτεταμένες ή τόσο βίαιες όσο τις παρουσίαζαν τα μέσα ενημέρωσης.
Σε πρόσφατο podcast, ο Αλέξανδρος Μερκούρης επεσήμανε ότι όχι μόνο όλα φαίνονται ήρεμα στο Λονδίνο, αλλά και ότι πολλοί φίλοι και γνωστοί του στο Ηνωμένο Βασίλειο του είπαν το ίδιο, όπως αναφέρει το bankingnews.gr Μήπως η κυβέρνηση αντέδρασε υπερβολικά και υπερέβαλε για να δικαιολογήσει την ενίσχυση του αυταρχικού της ελέγχου που τώρα κυριεύει τη Βρετανία;
Αντί να απευθύνει έκκληση για ηρεμία, τα μηνύματά της αποσκοπούσαν ξεκάθαρα στον εκφοβισμό του πληθυσμού.
Το Υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποίησε ότι «Οι ενέργειες έχουν συνέπειες» και καυχήθηκε ότι είχαν γίνει πάνω από 1.000 συλλήψεις.

Για μια υποτιθέμενη ελεύθερη κοινωνία, οι δηλώσεις πολιτικών και αξιωματούχων στο Ηνωμένο Βασίλειο άρχισαν να ακούγονται σαν να προέρχονται από την πλοκή της δυστοπικής ταινίας επιστημονικής φαντασίας του 2005 V for Vendetta.
Οι προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης ξαφνικά φάνηκαν να μην έχουν κανένα ενδοιασμό να υποστηρίξουν τον περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης.

Εάν η καταστολή ενορχηστρώνεται εσκεμμένα, τότε ποιος είναι ο λόγος;
Η συζήτηση συγκλίνει στην ιδέα ότι στη Βρετανία επίκειται οικονομική κρίση που θα επιταχύνει την οικονομική και κοινωνική της κατάρρευση.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών, η Βρετανία υπερεκτάθηκε στην Ουκρανία προσπαθώντας να ανακτήσει την ηγεσία, την ευημερία και το κύρος που χάνει σταθερά τις τελευταίες δεκαετίες.

Πράγματι, η παρακμή της Βρετανίας έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό.
Τον Οκτώβριο του 2021 δημοσιεύτηκε ένα άρθρο με τίτλο «Η πτώση της παγκόσμιας Βρετανίας – μια επενδυτική υπόθεση».

Σύμφωνα με τον συντάκτη του, η Μεγάλη Βρετανία εμφάνιζε πολλά από τα συμπτώματα των αυτοκρατορικών δυνάμεων που τελούσαν σε παρακμή…
Τρία χρόνια αργότερα είναι σαφές ότι το Ηνωμένο Βασίλειο κάνει όλα τα λάθη που έκαναν άλλες αυτοκρατορίες οι οποίες τελούσαν σε αποσύνθεση.
Μια ξαφνική επιδείνωση, που διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους, σχετίζεται με την επικείμενη στρατιωτική ήττα των δυτικών δυνάμεων στον πόλεμο δι’ αντιπροσώπων τους εναντίον της Ρωσίας.

Η Βρετανία ήταν ο κύριος χορηγός αυτής της σύγκρουσης, και φαίνεται να έχει μπει στον λάκκο που έσκαβε…
Εκτός από την παροχή στρατιωτικής βοήθειας τουλάχιστον 7,5 δισεκατομμυρίων λιρών (σχεδόν 10 δισεκατομμύρια δολάρια), έδωσε άλλα 5 δισεκατομμύρια στερλίνες (6,5 δισεκατομμύρια δολάρια) στην Ουκρανία ως οικονομική υποστήριξη.

Επιπλέον, έχει εγγυηθεί πολλαπλές δόσεις δανείων της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουκρανία, ενώ πολλά βρετανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν αγοράσει ομόλογα της Ουκρανίας αξίας δισεκατομμυρίων.
Άλλοι έκαναν εκτεταμένες άμεσες επενδύσεις εκεί.
Στο χρονοδιάγραμμα που ακολουθεί θα παρακολουθήσουμε τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώθηκε η τέλεια καταιγίδα της Βρετανίας στην Ουκρανία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ “ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗΣ” TOY ΚΛΑΟΥΣ ΣΒΑΜΠ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΟΥ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΥΣΗ.
    ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΑΝΙ ΑΠΛΑ ΟΙ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ

  2. Οι συλλήψεις έγιναν για αδικήματα όπως: καταστροφή ξένης περιουσίας, λεηλασίες καταστημάτων κτλ. Δυστυχώς αυτό το αρθρο έχει ανακρίβειες.

    1. Δεν ξέρεις τί λες, υπήρχαν συλλήψεις ακόμα καί ανηλίκων όπως κοριτσάκι 12 ετών όχι για καταστροφές αλλά γιατί ξεστόμισε απειλή τό ανέφεραν όλα τά συστημικά μέσα ενημέρωσης δεν μπορεί νά μήν τό είδες, εσύ πού μιλάς για ανακρίβειες.

  3. Eσείς θα μπαίνατε ποτέ σε πλοίο που το κυβερνάει ένας ψυχασθενής καπετάνιος;

  4. αγγλοι γκέουλες πληρώνεται τις αμαρτίες σας τόσους αιώνες καταραμένοι να είστε έχετε μίσος με την ορθοδοξία

  5. Για ολους αυτους τους αποικιοκρατες κανενα οικτο αλλα εμεις τι χρωσταμε να μαζευουμε ολη αυτη τη σαβουρα

Leave a Response